La policia té identificats almenys 40 participants en els aldarulls de la festa major de Sant Julià

La investigació sobre els fets que van suposar la detenció de quatre persones es manté oberta i activa i el cos d’ordre pren declaració als localitzats i tramet els dossiers a la Batllia

-
-

La policia ha identificat com a mínim quaranta de les persones que d’una manera o altra van participar en els aldarulls que hi va haver els darrers dies de juliol a Sant Julià durant la festa major. La investigació continua plenament oberta i activa i els agents van citant els identificats perquè acudeixin a prestar declaració al despatx central. A banda de les quatre detencions que hi va haver el juliol en relació directa amb l’enfrontament amb agents de policia, ara per ara no hi ha hagut cap més arrest.

Però el que sí que és clar és que la policia, a partir del visionat dels diferents vídeos que es van enregistrar la matinada del dimarts de festa major, ha anat identificant participants en els aldarulls i després de localitzar-los els convoca al despatx. La xifra exacta d’identificats podria ser fins i tot més alta. Entre els citats hi ha diversos menors. En aquests casos, els citats acudeixen a les dependències policials acompanyats dels pares o tutors i d’un advocat.

Els interrogatoris serveixen en gran mesura per intentar identificar més dels implicats en els fets. Un dels grans objectius policials, que per ara no hauria pogut ser acomplert, és poder localitzar la persona o persones que van llançar el roc que va impactar contra el cap d’un agent en formació, que va haver de ser atès a l’hospital i se li van haver de posar alguns punts de sutura. Almenys un altre agent també hauria patit alguna lesió de caràcter traumatològic.

Amb les declaracions, la policia elabora uns dossiers que són tramesos cap a la Batllia perquè sigui l’autoritat judicial la que adopti les mesures que cregui escaients. Segons les fonts consultades, tot porta a pensar que en la majoria dels casos s’acusarà els ara identificats de la comissió d’una contravenció penal relacionada amb aldarulls de l’ordre pública i s’imposarà multes econòmiques.

La mateixa nit dels fets, de l’enfrontament d’un grup de joves contra mitja dotzena de policies, ja es van detenir dos nois acusats de ser els instigadors de la ‘revolta’. En una controvertida decisió, la Batllia els va enviar de manera inicial i provisional a la presó, on hi van estar ingressats una setmana. Els dos altres arrestats pels mateixos fets, un dels quals una noia menor, estaven directament vinculats amb el fet d’agafar les claus que hi havia posades al contacte d’un cotxe policial.

-

Relacionat

Surten de la presó els dos joves acusats d’incitar els aldarulls de la festa major de Sant Julià
-

Relacionat

Els aldarulls de la festa major de Sant Julià encara cuegen: la policia defensa la seva actuació
-

Relacionat

Arrest nocturn per al jove implicat en la sostracció de les claus d’un vehicle policial
-

Relacionat

Onada de suport a la policia després dels incidents de Sant Julià
El cotxe de policia amb què han sortit de la seu judicial, a les 21.35 hores, els dos joves detinguts pels aldarulls de Sant Julià.

Relacionat

Ingressen a la presó els dos primers detinguts pels aldarulls amb la policia a Sant Julià
Un cotxe policial surt de l'edifici judicial després d'haver-hi anat a fer una gestió.

Relacionat

Els dos primers detinguts pels enfrontaments amb la policia a Sant Julià ja declaren a la Batllia
-

Relacionat

Tercer detingut en una festa laurediana que viu en calma la darrera jornada
Moment en què els agents intenten fer entrar dins el cotxe policial un dels detinguts.

Relacionat

Greus enfrontaments amb la policia a la festa major de Sant Julià
Agents intervinents aquesta matinada passada, que han desistit carregar per evitar mals majors.

Relacionat

La policia activarà aquesta nit una operació ‘gàbia laurediana’ per evitar nous aldarulls a la festa major

Comentaris

Trending