Arrest nocturn per al jove implicat en la sostracció de les claus d’un vehicle policial

La menor que va ser la que va endinsar-se per la finestra dins del cotxe també ha prestat declaració al despatx central acompanyada del seu pare

-
-
El tercer dels detinguts en el marc dels aldarulls la matinada de dimarts durant els actes de la festa major de Sant Julià haurà d’estar-se unes quantes nits sense poder sortir de casa. La Batllia li ha imposat una pena d’arrest domiciliari nocturn que, en el cas de no complir, li pot comportar una sanció més severa. Aquest jove, un resident de 19 anys, va estar implicat en la sostracció de les claus del cotxe policial amb què van arribar els agents que van intentar d’entrada resoldre el conflicte generat a la plaça Laurèdia.

El noi ha estat acusat d’un delicte contra el patrimoni i ha passat una nit i mitja, per dir-ho d’alguna manera, a les cel·les del despatx central de la policia. Ara haurà de recloure’s a casa per un termini que no ha transcendit. Mentre duri el termini de condemna, una patrulla policial es podria acostar cada dia al seu domicili, en l’horari imposat per la Batllia en què ha d’estar-se a casa, per comprovar el compliment de la pena. En cas contrari, s’activarà una condemna més severa.

El jove, detingut la matinada de dimecres, el dia que actuava a Sant Julià el cantant veneçolà Carlos Baute, just l’endemà dels disturbis, va acabar aquella matinada engarjolat a l’edifici de l’Obac i s’hi ha estat fins aquest matí, quan ha estat conduït a les dependències judicials. El noi ja era conegut per la policia per petits incidents, especialment baralles, que havien quedat en poca cosa i no havien arribat ni tan sols mai a tenir incidència judicial.

El servei de l'ordre continua treballant per identificar els principals protagonistes de la malaurada batussa de la matinada de dimarts

El jove ara condemnat acompanyava la menor que va ser qui, de manera efectiva, va introduir una part del seu cos a l’interior del vehicle policial estacionat, que tenia el vidre de la finestra del conductor abaixada, i va requisar les claus del contacte. El noi s’hauria encarregat de llançar les claus amb la intenció de dificultar l’actuació policial. La noia ja ha declarat acompanyada del seu pare davant del cos de policia. 

La menor, que ha estat encausada però no pas detinguda, també és coneguda del servei de l’ordre per la seva conflictivitat, causant de problemes, per exemple, en algun dels centres escolars on ha estudiat. Una vegada confeccionat el dossier, la Batllia haurà de resoldre quina sanció se li imposa, intentant que tingui un efecte que faci dissuadir l’actitud de la noia i no pas que porti una càrrega per als pares.

La policia continua treballant per acabar d’identificar els principals protagonistes dels aldarulls de la matinada de dimarts a la plaça Laurèdia de Sant Julià -especialment la persona que va llançar la pedra que va impactar al cap d’un agent de policia, causant-li una ferida que va necessitar de quatre grapes- després que la batlle decretés l’empresonament preventiu dels dos joves, de 21 i 22 anys, acusats de ser els principals incitadors de la batussa.

D’altra banda, els dos altres joves que van ser detinguts la matinada de dimecres a Sant Julià per fets aïllats i sense connexió entre ells ni amb l’episodi violent del dimarts, van passar a disposició judicial durant la jornada de dimecres i després de ser condemnats per la via ràpida van recobrar la llibertat.

-

Relacionat

Onada de suport a la policia després dels incidents de Sant Julià
El cotxe de policia amb què han sortit de la seu judicial, a les 21.35 hores, els dos joves detinguts pels aldarulls de Sant Julià.

Relacionat

Ingressen a la presó els dos primers detinguts pels aldarulls amb la policia a Sant Julià
Un cotxe policial surt de l'edifici judicial després d'haver-hi anat a fer una gestió.

Relacionat

Els dos primers detinguts pels enfrontaments amb la policia a Sant Julià ja declaren a la Batllia
-

Relacionat

Tercer detingut en una festa laurediana que viu en calma la darrera jornada
Agents intervinents aquesta matinada passada, que han desistit carregar per evitar mals majors.

Relacionat

La policia activarà aquesta nit una operació ‘gàbia laurediana’ per evitar nous aldarulls a la festa major
Moment en què els agents intenten fer entrar dins el cotxe policial un dels detinguts.

Relacionat

Greus enfrontaments amb la policia a la festa major de Sant Julià

Comentaris (8)

Trending