Greus enfrontaments amb la policia a la festa major de Sant Julià

Dos joves assistents als actes d’aquesta matinada acaben detinguts després d’intentar ‘llançar’ la ‘massa’ contra els agents i causar danys a un cotxe policial

Moment en què els agents intenten fer entrar dins el cotxe policial un dels detinguts.
Moment en què els agents intenten fer entrar dins el cotxe policial un dels detinguts.
La festa major de Sant Julià ha viscut aquesta matinada un dels moments més tensos dels que es recorden en les últimes edicions. Desenes de joves s’han enfrontat a quatre policies que havien acudit a resoldre un conflicte a l’entorn de la plaça Laurèdia. Com han pogut, els agents han acabat detenint els dos suposats ‘animadors’ de la batussa. S’han viscut moments de molt risc per als uniformats. De fet, fins i tot alguns ciutadans han trucat al despatx central reclamant més mitjans i fins i tot que acudissin els bombers per intentar que, amb una bona ruixada d’aigua, es dissolgués la ‘massificació’ enutjada.

Diverses fonts policials, oficials i no, han mostrat la seva preocupació per la situació viscuda les darreres hores. Els fets han succeït poc abans de les 5 de la matinada i els dos arrestats, que presentaven un notable estat d’embriaguesa i estaven encara més notablement alterats, continuen a les dependències policials en espera que es facin els informes necessaris abans de posar-los a disposició judicial. Els detinguts tenen 21 i 22 anys i són residents. Un d’ells s’ha negat a signar qualsevol document mentre que l’altre hauria presentat resistència en el moment que se l’ha volgut fer anar a la cel·la a ‘dormir’. Per tant, també al despatx central s’han viscut certs instants de tensió.

Però res comparable amb el que ha passat al carrer, enmig de Sant Julià. Aquesta matinada se celebrava una de les jornades fortes de la festa laurediana, amb la formació ‘Oques Grasses’ com a caps de cartell del dia. En un moment donat, hi ha començat a haver una petita batussa i s’hauria alertat la policia. Una patrulla s’ha presentat al lloc dels fets per mirar d’aclarir la situació i llavors la majoria dels presents s’han girat contra els agents. A aquella hora -eren prop de les 5 del matí- ja no hi havia components dels grups especials.

A la patrulla inicialment intervinent li han anat a donar suport un parell més d’agents que estaven de vigilància passiva, per intentar aconseguir que la seva sola presència ja sorgís efectes. No ha estat el cas aquesta matinada. Els joves assistents a la festa s’han enfrontat a crits -amb greus insults de tota mena- i alguns empenta contra els uniformats. Com han pogut, i abans de ser com aquell que diu foragitats per la pròpia ‘massa’, han detingut els dos suposats cabdills de la ‘revolta’. La policia ha constatat danys al cotxe patrulla, que com a mínim presentava ratllades, algun enfonsament a la carrosseria i un retrovisor trencat.

Les diverses fonts consultades han explicat que els nivells d’alcohol que presentaven molts dels joves participants en els aldarulls eren molt elevats, una circumstància que preocupa i molt. Es preveu que aquesta nit, última jornada de la festa de Sant Julià, hi hagi un ampli desplegament policial. Per garantir la seguretat i per marcar terreny. Entre alguns sectors del cos hi ha molt malestar atès que es té la sensació que la gestió del servei els darrers anys ha fet perdre respecte vers el cos de l’ordre.

Una circumstància similar ja va succeir el 2005, quan també diverses unitats antidisturbis es van haver de desplegar i, pràcticament, agafar el comandament de la festa, que en aquella ocasió va adoptar un component molt anòmal atès l’elevat control policial. En aquesta ocasió, aquesta matinada, els agents han tingut una actitud més d’autoprotecció que una altra cosa, vist que estaven en franca minoria i fins i tot la seva integritat física corria perill.

Comentaris (33)

Trending