Els dos primers detinguts pels enfrontaments amb la policia a Sant Julià ja declaren a la Batllia

El cos ha arrestat un altre intervinent en els aldarulls de la matinada de dimarts i n’ha encausat una quarta; a més, durant el desenvolupament de la darrera nit hi ha hagut dos controlats més

Un cotxe policial surt de l'edifici judicial després d'haver-hi anat a fer una gestió.
Un cotxe policial surt de l'edifici judicial després d'haver-hi anat a fer una gestió.
Els dos primers detinguts pels enfrontaments que hi va haver la matinada de dimarts amb la policia durant els actes de la festa major de Sant Julià ja estan en dependències judicials per respondre davant del batlle que portarà el cas. Molt probablement la causa s’acabi substanciant via judici ràpid. Un tercer arrestat pels mateixos fets està també en espera de ser posat a disposició judicial. La policia, a més, ha practicat aquesta matinada dues detencions més que res no tenen a veure amb els aldarulls de dimarts però sí amb les activitats festives lauredianes.

Els primers detinguts en declarar a la Batllia -hi han arribat poc després d’1/4 de 12 del matí, aproximadament- són els joves residents de 21 i 22 anys acusats de ser els incitadors de l’atac sofert pels agents que inicialment, a altes hores de la matinada de dimarts, miraven de posar ordre en un petit conflicte que impedia la fluïdesa circulatòria necessària cap a la carretera de la Rabassa. L’incident es va anar desmarxant fins a crear una situació de tensió i cert risc per als uniformats, que van descartar carregar per evitar mals majors.

La tercera detenció relacionada amb els mateixos fets s’ha produït aquesta darrera matinada. Es tracta d’un altre resident, en aquest cas de 19 anys, al qual la policia li atribueix, a banda de la participació en els aldarulls, el fet d’haver contribuït al furt de les claus d’un dels vehicles policials. Qui va agafar les claus pròpiament dites, estant posades al contacte del vehicle, és una menor que també ha estat identificada i encausada. Properament serà convocada al despatx central conjuntament amb els seus pares.

Els investigadors havien analitzat acuradament tots els vídeos que circulen per les xarxes per intentar identificar els agressors directes i els principals responsables de l’activació de la ‘multitud’ contra els agents. Arran d’això es van identificar les dues persones, noi i noia, que havien participat en la sostracció de les claus aprofitant que el vidre d’una de les finestres del cotxe patrulla estava abaixat. I agents infiltrats en els actes festius d’aquesta nit passada els han reconegut i han procedit a arrestar-los.

Altres detencions

Malgrat que la nit a Sant Julià, amb un desplegament d’efectius policials més que notable i amb molt més material protector del que sol ser habitual, ha estat tranquil·la, calmada, això no ha tret que hi hagi hagut alguns incidents, sempre producte, almenys, de la ingesta abusiva d’alcohol. En aquest sentit, s’ha detingut una jove que en ser advertida per un agent de l’estat que presentava i de la necessitat de deposar el seu comportament, ha començat a injuriar els policies.

Per tot plegat, ha estat detinguda igual com ha estat arrestat, també, un altre jove que en el marc d’un connat de baralla hauria causat una petita lesió a un altre assistent a la festa laurediana. Aquestes dues detencions res no tenen a veure amb l’episodi violent, tens com a mínim, que hi va haver la matinada de dimarts. Igual com el tercer dels detinguts per aquells aldarulls, els dos arrestats d’aquesta manera per fets que res tenen a veure amb aquells ni tampoc entre ells estan encara pendents de passar a disposició judicial.

-

Relacionat

Tercer detingut en una festa laurediana que viu en calma la darrera jornada
Agents intervinents aquesta matinada passada, que han desistit carregar per evitar mals majors.

Relacionat

La policia activarà aquesta nit una operació ‘gàbia laurediana’ per evitar nous aldarulls a la festa major
Moment en què els agents intenten fer entrar dins el cotxe policial un dels detinguts.

Relacionat

Greus enfrontaments amb la policia a la festa major de Sant Julià

Comentaris (3)

Trending