Onada de suport a la policia després dels incidents de Sant Julià

Passa a disposició judicial el detingut per sostreure les claus d’un cotxe patrulla la matinada dels aldarulls

-
-
El suport institucional i ciutadà que està rebent les darreres hores el cos de policia és cada vegada més notable i unànime. Diverses corporacions -des del Govern al comú de Sant Julià- han emès comunicacions de refús als actes violents que van afectar membres del cos durant la festa major de Sant Julià alhora que han mostrat el suport al servei. També molts ciutadans han mostrat per diversos canals la confiança en els cossos de seguretat.

Les xarxes socials estan l’epicentre del debat sobre els successos de la festa laurediana, tot analitzant la necessitat de prendre mesures dràstiques en relació amb la venda d’alcohol a menors i també evidenciant estar al costat de la institució policial després dels aldarulls que hi va haver especialment a la plaça Laurèdia la matinada de dimarts, i per la qual ara mateix hi ha empresonats preventivament els dos joves a qui la policia acusa de ser els incitadors de tot plegat.

Mentre el servei d’ordre continua recollint missatges d’escalf -la pressió social ha tingut molt a veure en la decisió judicial- i per les xarxes corren juntament amb les imatges de la batussa també altres creacions per mostrar el suport a la policia, aquest matí ha passat a disposició judicial el tercer dels detinguts pels incidents de la matinada de dimarts. En concret, un jove de 19 anys al qual se l’acusa d’estar relacionat amb la sostracció de les claus d’un vehicle policial.

En un moment donat, i quan la patrulla intervinent inicialment en el conflicte lauredià va estacionar el vehicle sortint els agents del seu interior però deixant el vidre d’una de les finestres oberta, dos joves, una noia menor i un noi, van aprofitar per introduir (la noia) mig cos dins el vehicle i retirar les claus posades al contacte. Després s’haurien intentat fer desaparèixer. 

El major d’edat, una vegada identificat, va ser detingut durant la matinada següent mentre assistia als actes festius d’aquell dia i després de passar pràcticament dues nits en situació d’arrest ara ja roman en dependències judicials. A la menor se la va controlar i se l’ha encausat. Serà convocada properament juntament amb els seus pares al despatx central de la policia per informar-la del procediment que se li pensa obrir.

Comentaris (3)

Trending