Surten de la presó els dos joves acusats d’incitar els aldarulls de la festa major de Sant Julià

El Tribunal de Corts admet el recurs presentat per les defenses contra l’aute d’empresonament inicial dictat per la Batllia

-
-
Els dos joves acusats d’incitar els aldarulls que hi va haver durant la matinada del dimarts de festa major laurediana han deixat aquest dimarts el centre penitenciari. El Tribunal de Corts ha admès el recursos presentats per les respectives defenses contra l’aute d’empresonament inicialment dictat per la Batllia. El tribunal considera que les circumstàncies han canviat respecte el dia que van passar a disposició judicial i ha acordat la llibertat provisional. La investigació del cas continua i els nois hauran de respondre més endavant de l’eventual condemna que se’ls imposi.

Els dos nois, residents andorrans de 21 i 22 anys, van ser detinguts la matinada del 30 d’agost com a enaltidors, com a provocadors dels enfrontaments que hi va haver amb la policia durant una de les nits fortes de la festa major de Sant Julià. El 31 a la nit van ingressar al centre penitenciari després de declarar davant la batlle responsable del cas essent acusats de diversos delictes tals com desobediència a l’autoritat, injúries o un delicte contra el patrimoni. En cap cas cap dels dos arrestats van ser acusats de ser els autors de llançaments d’objectes, que en el cas d’una pedra va acabar impactant contra el cap d’un agent de policia.

La batlle que va rebre els dos joves detinguts va dictar l’empresonament provisional considerant l’alarma social i l’entorpiment que podia causar el seu alliberament per la investigació que encara restava oberta i que, de fet, encara continua en marxa. Justament, i al cap de dues setmanes de privació de la llibertat, el Tribunal de Corts, davant el qual van recórrer les defenses dels dos nois contra la decisió inicial, considera que aquelles circumstàncies ja no són vigents a data d’avui. En essència, el suflé ja ha baixat i la policia ja ha tingut prou temps per fer les indagacions escaients per intentar detenir, si fos el cas, altres implicats en la batussa.

Davant d’això, aquest dimarts els dos joves han sortit de la presó sense cap mesura especial imposada. Això sí, el dossier judicial, la instrucció del cas continua i al seu dia, sigui via un judici ràpid o sia en el marc d’una vista ordinària hauran d’acabar de respondre per la condemna que se’ls acabi imposant. Hores d’ara, però, sembla impossible que hagin de tornar a entrar més endavant a la presó.

Comentaris (2)

Trending