La policia manté oberta la investigació per aclarir l’episodi de la intoxicació de tora

Els investigadors, alertats pels serveis mèdics atès els antecedents del cap de família, pretenen descartar que hi hagués cap voluntariat en el consum de l’amanida verinosa

Un cartell que adverteix de la toxicitat de la tora al coll d'Ordino.
Un cartell que adverteix de la toxicitat de la tora al coll d'Ordino.
El cas de la intoxicació per ingesta de tora que va afectar quatre persones, totes d’una mateixa família, els darrers dies de maig i els primers de juny encara cueja. La policia manté oberta una investigació per mirar d’aclarir les circumstàncies exactes en què es va produir el consum de la planta. Els investigadors volen descartar que hi hagués voluntarietat per part d’alguns dels afectats -probablement el pare- a l’hora de collir l’acònit a Incles i en dies posteriors amanir-lo.

Responsables de la unitat de policia criminal han anat fent diligències d’ençà que els quatre intoxicats -un matrimoni de 64 i 63 anys, la seva filla de 29 i la parella d’aquesta, de 23- es van recuperar plenament i, tots plegats, de forma successiva atès els diferents nivells d’intoxicació que van patir i, per tant, de gravetat, van abandonar el centre hospitalari. Fonts policials han confirmat que des de l’hospital es va activar ja des de l’inici un protocol especial atesos alguns antecedents del progenitor de la família en relació a intents d’autòlisi, per exemple el 2013.

I que una vegada resolta la qüestió principal que era l’afectació directa a la salut, es va tornar a insistir amb la necessitat d’aclarir els fets. I veure en quines circumstàncies i per quins motius la família havia acabat consumint tora -perquè les analítiques toxicològiques van acabar confirmant la ingesta d’aquesta planta- per molt que l’home, el cap de la família, ho negués reiteradament, assegurés que coneixia perfectament la planta i mantenia que havia agafat enciam de font en el mateix lloc, que ell sempre va defensar que és el que van menjar.

Les fonts policials consultades han assegurat que s’han pres declaracions a diferents persones per conèixer des de l’historial mèdic dels afectats a altres circumstàncies relacionades amb els fets que s’intenten aclarir. No obstant això, no han especificat a quines alçades estaria la investigació ni si encara hi ha diligències pendents de practicar. En tot cas, quan el dossier, des del punt de vista policíac, es consideri inicialment complert, si hi ha indicis d’eventuals irregularitats, serà tramès a les autoritats judicials, que hauran de determinar si cal indagar més o no.

L’episodi d’intoxicació sofert per la família es va donar el 23 de maig a primera hora de la tarda, just després que en major o menor mesura els quatre integrants de la mateixa consumissin per dinar una amanida amb les herbes que l’home havia collit el cap de setmana abans a Incles. Aparentment, dies abans també havien consumit de la mateixa collita, encara que no necessàriament havia de ser la mateixa planta. Els efectes de la intoxicació els van notar des de poc després del consum.

Fulles de tora força jove fotografiada fa quinze dies a Incles.

Relacionat

El resultat de les analítiques dels quatre intoxicats no deixa lloc a dubte: era tora
Planta de tora jove a Incles, en una imatge ben recent.

Relacionat

Investigació per aclarir si hi ha quelcom anòmal rere el cas d’intoxicació per tora
-

Relacionat

Surt de l’UCI l’home que va resultar intoxicat més greu per la ingesta de tora
-

Relacionat

Fora de perill l’últim intoxicat crític per la ingesta de tora
Una planta de tora jove.

Relacionat

L’home que continua ingressat a l’UCI per la tora era un colliter habitual de plantes de bosc
-

Relacionat

El parricidi del Panxut o l’aigua de tora letal
-

Relacionat

Evolució positiva dins de la gravetat del matrimoni intoxicat pel consum de tora
-

Relacionat

El matrimoni que va menjar una amanida de tora roman estable dins l’extrema gravetat i la seva vida continua corrent perill
-

Relacionat

Un home en estat crític, la seva dona en coma i la filla a l'UCI després d’ingerir una planta muntanyenca letal

Comentaris

Trending