Fora de perill l’últim intoxicat crític per la ingesta de tora

Els metges procedeixen a desentubar l’home de 64 anys, que recupera la consciència però es manté ingressat a l’UCI mentre que la seva dona, de 63 anys, és traslladada a planta

-
-
Els quatre membres de la família que dimecres de la setmana passada va resultar intoxicada per la suposada ingestió d’una amanida de tora ja estan tots fora de perill. El pare, un home de 64 anys, ha estat extubat aquest dilluns i ja respira pel seu compte tot i que el seu comportament encara és molt poc reactiu. La mare, una dona de 63 anys, ha estat traslladada a planta. La filla i la parella d’aquesta, de 29 i 23 anys respectivament, van ser donades d’alta divendres.

Els metges respiren alleujats. La situació crítica ja ha passat i, dels quatre, el que pitjor va arribar a estar amb certa diferència amb un parell o tres de dies podria deixar la unitat de cures intensives (UCI). L’home ha recobrat la consciència encara que el seu estat producte de les nombroses arítmies patides aquests dies i els sedants que se li han administrat l’han deixat en un estat molt dèbil. Però els especialistes ja no tenen dubte que es recuperarà a poc a poc.

L’estat del matrimoni és de molta debilitat després d’absorbir un índex de tòxic molt elevat però els metges celebren la positiva evolució

És aviat per saber encara quines seqüeles poden haver quedat a l’home, que va patir uns nivells de toxicitat molt importants que van atacar, en el seu cas, principalment al cor. Se li van haver de fer, sobretot les primeres hores, no menys d’una dotzena d’episodis desfibril·lants. També caldrà veure si acaba patint alguna afectació la dona, que després que durant el cap de setmana se li retirés la ventilació mecànica, aquest dilluns ja ha estat traslladada, també força debilitada, situació del tot normal, a una planta ordinària d’ingrés.

La filla i la seva parella ja fan vida totalment normal des de divendres a primera hora de la tarda i la intoxicació, molt menor en el seu cas, no els ha comportat, almenys inicialment, cap anomalia. L’hospital espera ara rebre els resultats de les analítiques toxicològiques que s’han enviat a laboratoris espanyols per intentar saber amb exactitud què van consumir. Clínicament, els experts mèdics de l’hospital no tenen dubte que tots quatre van ser víctimes de la tora, una planta silvestre altament letal per la toxicitat que incorpora.

La filla i la parella d’aquesta, que també van resultar intoxicades dimecres de la setmana passada, van ser donades d'alta divendres

La família va menjar, suposadament, dilluns de la setmana passada una amanida consistent en enciam de font i xicoies. I, dimecres, una amanida del que presumptament era api salvatge. Poc després d’ingerir l’herba, ja van arribar els primers símptomes que van anar en increment. El matrimoni i la filla van ingressar a l’UCI dimecres mateix a la tarda mentre que la parella de la noia va restar en observació a urgències. L’evolució ha estat positiva en tots els casos i, per als metges, fins i tot sorprenent en el cas de les dues persones de més edat.

Una vegada la situació estigui medicament resolta, les fonts consultades no descarten, analítiques toxicològiques a banda, iniciar una investigació per mirar de saber com va poder ser que l’home confongués la planta. I més si resulta, tal i com hauria declarat la filla a ‘El Periòdic’, que l’home tenia una expertesa notable en la recol·lecta de plantes silvestres. Les fonts consultades han assegurat que és altament improbable que ingerissin api salvatge contaminat per les arrels de tora. I han destacat que els nivells de toxicitat absorbits pel matrimoni han estat altíssims.

Etiquetes

Una planta de tora jove.

Relacionat

L’home que continua ingressat a l’UCI per la tora era un colliter habitual de plantes de bosc
-

Relacionat

El parricidi del Panxut o l’aigua de tora letal
-

Relacionat

Evolució positiva dins de la gravetat del matrimoni intoxicat pel consum de tora
-

Relacionat

El matrimoni que va menjar una amanida de tora roman estable dins l’extrema gravetat i la seva vida continua corrent perill
-

Relacionat

Un home en estat crític, la seva dona en coma i la filla a l'UCI després d’ingerir una planta muntanyenca letal

Comentaris

Trending