Evolució positiva dins de la gravetat del matrimoni intoxicat pel consum de tora

La intensitat de les arítmies sofertes per l’home és cada vegada menor mentre que a la dona ser li podria retirar la intubació durant les properes 24 hores tot i que seguiran a l’UCI tots dos 

-
-
El matrimoni intoxicat per la ingesta de tora està evolucionant favorablement encara que el seu estat continua sent greu. Malgrat que encara és aviat per pronosticar res amb fermesa, el risc per a la seva vida cada cop és menor. L’home com més va menys episodis d’arítmia pateix i la dona ja estaria recuperant la respiració pròpia i espontània. Les dues intoxicades més joves -filla del matrimoni i parella de la filla respectivament- haurien de ser donades d’altra molt probablement durant avui mateix.

El matrimoni, de 64 i 63 anys respectivament, encara roman ingressat a la UCI. I així continuarà alguns dies més per bona que sigui l’evolució. No obstant això, les fonts mèdiques consultades cada vegada són més optimistes en relació amb el fet que home i dona podran superar el gravíssim episodi d’intoxicació patit pel consum d’una planta letal com la tora. Els metges estan gratament sorpresos i tot i mantenir la cautela per l’evolució dels intoxicats es fan creus de com està anant el procés: sobretot el matrimoni va menjar una quantitat d’herba silvestre molt important.

Els responsables mèdics, tot i la prudència, es fan creus en positiu de la bona reacció dels afectats atès que tots plegats, i especialment els dos més grans, van ingerir molta herba

Les fonts consultades han explicat que tant l’home com la dona es mantenen intubats i amb ventilació mecànica per facilitar-los la respiració. El verí que conté la tora ataca principalment el cor i el cervell. I aquest dóna ordres a òrgans vitals com els pulmons perquè a poc a poc deixin de funcionar. Per això és vital que als afectats per aquesta classe d’intoxicació se’ls subministri respiració assistida. El combat dels efectes d’una planta altament tòxica com la tora blava no té antídot.

L’home, que des que va ingressar dimecres a la tarda, va estar 14 hores seguides produint fibril·lació ventricular, és a dir, fent arítmies constants, ha vist sortosament com aquesta producció arítmica ha anat disminuint de forma molt important. En conseqüència, el perill per la seva vida també es va rebaixant a mida que passen les hores. No obstant això, caldrà veure amb posterioritat les seqüeles que derivin de l’atac patit pel tòxic que composa la tora. L’home, segons les fonts, s’hauria menjat un parell de plats de tora amanida, que van confondre suposadament amb api salvatge.

La fila i la parella d’aquesta seran donades d’alta durant la jornada d’aquest divendres després de no presentar ja símptomes d’intoxicació

Menys greu dins de la gravetat que sofreixen, està la dona. Hauria ingerit un plat de tora durant el dinar de dimecres. És possible segons les fonts mèdiques consultades que en les properes 24 hores la dona sigui extubada. La pacient comença a recuperar la respiració espontània i malgrat que es mantindrà a l’UCI quan se li retiri la ventilació mecànica, la seva evolució és altament satisfactòria. La filla i la parella d’aquesta ja van ser traslladades a planta durant la jornada de dijous.

Les dues noies, de 29 i 23 anys respectivament, també van consumir la planta silvestre amanida però en molt menor quantitat. Hauria estat només la noia de 29 anys la que hauria donar símptomes mèdics d’intoxicació per tora i ja les darreres hores aquests haurien anat desapareixen. Tot fa pensar que a tot estirar al llarg del dia seran enviades cap a casa. 

Etiquetes

-

Relacionat

El matrimoni que va menjar una amanida de tora roman estable dins l’extrema gravetat i la seva vida continua corrent perill
-

Relacionat

Un home en estat crític, la seva dona en coma i la filla a l'UCI després d’ingerir una planta muntanyenca letal

Comentaris

Trending