L’home que continua ingressat a l’UCI per la tora era un colliter habitual de plantes de bosc

La filla i la parella d’aquesta ja van ser donades d’alta aquest divendres a la tarda mentre que el matrimoni, molt més afectat per la intoxicació, continua evolucionant positivament

Una planta de tora jove.
Una planta de tora jove.
L’home que continua ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital en estat greu per la ingesta suposada de tora collia de forma habitual plantes comestibles al bosc i “era plenament capaç de diferenciar-les”. Així ho asseguren persones que havien compartit amb ell, per exemple, enciam de font, l’herba amb la qual més sovint es pot confondre la tora blava jove.

L’intoxicat, de 64 anys, continua en una situació crítica però la seva evolució continua sent bona. I les expectatives cada vegada són més positives més enllà de les seqüeles que es puguin advertir en el futur producte de l’impacte que li hagi deixat al cos la substància tòxica que incorpora la tora. La seva dona, de 63 anys, ja hauria estat desintubada en aconseguir respirar per ella mateixa i es preveu que pugui deixar aviat l’UCI.

Les altres dues persones afectades per la mateixa situació, la filla del matrimoni i la parella d’aquesta, de 29 i 23 anys respectivament, ja van ser donades d’alta divendres a primera hora de la tarda. Tots quatre havien consumit dimecres per dinar una amanida d’allò que consideren que era api salvatge, silvestre. Segons explica a ‘El Periòdic’ la filla del matrimoni encara ingressat, Nerea Moreno, les plantes les hauria collit el pare a la Vall d’Incles.

Sense anar més lluny, l’hoteler Antoni Azurmendi, explica en un post al seu Facebook que el cas és “realment molt estrany, ja que la persona que crec va recollir i preparar els suposats 'enciams de font' és coneixedora d'aquest tipus de plantes i ha estat capaç, en nombroses ocasions de diferenciar-les. Jo personalment les he degustat amb ells, més d'una vegada, sense conseqüències”.

La filla ha explicat al rotatiu esmentat que dilluns ja haurien ingerit enciam de font que va collir el mateix dia que la planta que, estan convençuts que era api, van amanir dimecres. El pare se n’hauria menjat dos plats i la resta de la família, un. La noia creu que una hipòtesi podria ser que realment no hagin menjat tora si no que realment consumissin api encara que aquest hagués estat prèviament contaminat per les arrels d’alguna herba de tora.

Etiquetes

-

Relacionat

Evolució positiva dins de la gravetat del matrimoni intoxicat pel consum de tora
-

Relacionat

El matrimoni que va menjar una amanida de tora roman estable dins l’extrema gravetat i la seva vida continua corrent perill
-

Relacionat

Un home en estat crític, la seva dona en coma i la filla a l'UCI després d’ingerir una planta muntanyenca letal

Comentaris

Trending