Surt de l’UCI l’home que va resultar intoxicat més greu per la ingesta de tora

Els responsables mèdics de l’hospital donen per tancada la situació més crítica i ara estan a l’espera de rebre els resultats de les analítiques enviades a un centre especialitzat d’Espanya

-
-
L’home que va resultar intoxicat molt greu dimecres de la setmana passada després d’haver menjat, suposadament, un parell de bols d’una amanida que ell considerava d’api salvatge i que els metges creuen que era tora sortirà aquesta tarda de la unitat de cures intensives. L’home està molt dèbil, però en relació amb la previsió inicial que tenien els experts mèdics, és gairebé un miracle que se n’hagi sortit.

L’intoxicat va estar les primeres 14 hores d’ingrés produint arítmies gairebé constants. En el cas de l’home, de 64 anys, la toxina que incorpora la tora el va atacar amb molta força al cor. En el cas de la seva dona, de 63 anys, la intoxicació li va malmetre de forma preeminent el sistema nerviós. Però la seva evolució, la de la dona, també va ser molt positiva fins a rebre l’alta aquest dimecres. L’home podria sortir del centre hospitalari en dies propers. De moment, a partir d’avui quedarà ingressat en una planta ordinària.

També va resultar afectada la filla i la parella d’aquesta. La primera, de 29 anys, va estar ingressada a l’UCI durant unes quantes hores, mentre que la segona, de 23, va estar hospitalitzada en observació a urgències però el seu estat sempre va ser el menys greu. En tot cas, les dues noies van deixar el centre hospitalari divendres passat a la tarda. Tots quatre havien menjat de la mateixa amanida dimecres de la setmana passada per dinar. El volum d’herba ingerida, però, va diferir.

L’hospital espera rebre en unes setmanes els resultats de les analítiques de sang i orina fetes als intoxicats i enviades a un centre espanyol expert en l’avaluació de tòxics. Els responsables de l’esmentat centre han assegurat que en l’actualitat es pot detectar la presència d’aconitina en les mostres si realment hi és. Des del punt de vista clínic, la simptomatologia que presentaven els quatre afectats no deixa lloc a dubtes, als professionals de l’hospital, que es tractava d’un episodi d’intoxicació per tora, una planta silvestre altament letal.

-

Relacionat

Fora de perill l’últim intoxicat crític per la ingesta de tora
Una planta de tora jove.

Relacionat

L’home que continua ingressat a l’UCI per la tora era un colliter habitual de plantes de bosc
-

Relacionat

El parricidi del Panxut o l’aigua de tora letal
-

Relacionat

Evolució positiva dins de la gravetat del matrimoni intoxicat pel consum de tora
-

Relacionat

El matrimoni que va menjar una amanida de tora roman estable dins l’extrema gravetat i la seva vida continua corrent perill
-

Relacionat

Un home en estat crític, la seva dona en coma i la filla a l'UCI després d’ingerir una planta muntanyenca letal

Comentaris

Trending