La Batllia acumula tres querelles contra el mestre processat per abusos sexuals a alumnes

Les tres famílies que inicialment van denunciar el docent del col·legi María Moliner han acabat formalitzant l’acusació per poder tenir accés al contingut de totes les diligències

-
-
Tres de les famílies que van denunciar el mestre del col·legi María Moliner per presumptes abusos a alumnes han acabat formalitzant l’acusació mitjançant la interposició de tres querelles criminals. La Batllia ja les ha recepcionat i les ha incorporat a la causa que va comportar la detenció del docent el 10 de desembre. La investigació del cas continua pendent del bolcat i anàlisi de les dades que continguin els dispositius electrònics -mòbil, tauleta, ordinador- que al seu dia es va comissar al docent, de nacionalitat espanyola i 31 anys. 

Les querelles que acumula la Batllia les ha interposat cadascuna de les famílies de manera independent i, això sí, totes acusen el docent, que es manté a disposició dels tribunals andorrans però que continua al domicili familiar andalús des que el 24 de desembre va ser posat en llibertat provisional i amb la prohibició d’acostar-se al centre escolar, d’abusos sexuals a menors en la vessant dels tocaments sense consentiment. Les fonts consultades han assegurat que les acusacions es basen en indicis i que no contenen cap prova. Els indicis, però, van ser suficients d’entrada per processar i empresonar l’home, que va estar pràcticament dues setmanes a la Comella.

Fonts coneixedores del contingut de les querelles han assegurat que les famílies querellants pretenen mantenir un perfil baix i discret però això no treu que vulguin estar al cas de tot allò que els tribunals vagin fent i investigant. Les fonts consultades han assegurat que les famílies no descarten ni impulsar diligències d’investigació ni acabar retirant les accions judicials penals si al final s’evidencia que tot plegat no eren més que sensacions dels menors, d’entre 3 i 4 anys. Altres fonts, properes a la defensa del processat, han assegurat que la querella, com els indicis, són molt dèbils i difícils de sostenir.

En tot cas, unes parts i l’altra, vist el rebombori que va comportar el cas, fins al punt que els menors de les famílies querellants van acabar canviant de centre escolar després de les festes de Nadal, estan actuant amb la màxima prudència i cautela i deixant que siguin les autoritats judicials les qui vagin fent els passos que creguin convenients. El mestre va ser substituït per una altra docent i el centre -tant el claustre com l’alumnat- ha mirat de recuperar la normalitat després d’unes setmanes de daltabaix.

-

Relacionat

Quatre famílies treuen els seus infants del Maria Moliner arran del cas dels suposats abusos
Els companys del mestre han dut a terme una intensa campanya de suport al processat.

Relacionat

Alliberen el mestre acusat d’abusos sexuals
Una imatge de la seu de la Justícia aquest migdia.

Relacionat

El mestre empresonat torna a demanar que l’alliberin
-

Relacionat

Campanya a les xarxes socials de suport al mestre empresonat per suposats abusos
-

Relacionat

El mestre empresonat demana al Tribunal de Corts que el deixi en llibertat
Un cotxe policial surt de l'edifici judicial després d'haver-hi anat a fer una gestió.

Relacionat

L’ajudant del mestre empresonat assegura a la Batllia que mai va veure res d’estrany
Una imatge de la seu de la Justícia aquesta tarda.

Relacionat

L’acusació contra el mestre empresonat per abús sexual penja d’un fil
Una imatge de la seu de la Justícia aquest migdia.

Relacionat

Empresonat el mestre del col·legi María Moliner acusat d’abusar d’alumnes 
Un cotxe policial en les immediacions de la seu judicial.

Relacionat

Passa a disposició judicial el mestre detingut per suposats abusos al col·legi María Moliner
-

Relacionat

La por de diversos infants a anar classe va disparar les sospites de les mares denunciants del mestre detingut
-

Relacionat

Dos alumnes del mestre detingut feia dies que no anaven a classe
-

Relacionat

Detingut un docent del col·legi María Moliner d’Escaldes per un delicte sexual

Comentaris

Trending