Passa a disposició judicial el mestre detingut per suposats abusos al col·legi María Moliner

Pràcticament al límit de les 48 hores d’arrest governatiu, el docent ha estat traslladat de dependències policials a la seu de la Batllia

Un cotxe policial en les immediacions de la seu judicial.
Un cotxe policial en les immediacions de la seu judicial. Altaveu
El mestre d’educació infantil detingut dimarts al migdia en les instal·lacions del col·legi María Moliner d’Escaldes, on exercia des del mes de setembre, haurà de respondre en breu davant el batlle de guàrdia. Fa pocs minuts que la policia ha posat a disposició judicial aquest docent espanyol de 32 anys, acusat d’abusar sexualment, sempre suposadament, diferents alumnes, d’entre 3 i 4 anys. Els principals elements de càrrec serien els testimonis d’algunes de les mares, que diumenge haurien començat a denunciar els presumptes abusos.

La policia ha posat l’home a disposició de la Justícia molt al límit de les 48 hores màximes d’arrest governatiu. Els investigadors han treballat de valent les darreres hores per tal de confeccionar el dossier que han traslladat a la Batllia. La incredulitat continua regnant entre els pares i mares, i també els responsables de l’escola espanyola d’infantil i primària. Els detalls exposats per una de les mares hauria causat encara més estupor, i ha encès alarmes alhora que ha generat interrogants a parts iguals.

La decisió que adopti el responsable judicial que escoltarà aquest migdia el detingut hauria de servir per aclarir què hi ha de tot plegat. L’home tenia un expedient laboral completament net i tot i ser novell al centre s’havia guanyat la confiança tant dels seus companys com dels alumnes. Un dels elements que genera més confusió és el fet que en les edats de què es tracta, un ajudant de mestre, un col·laborador educatiu, sempre està al costat del decent.

En aquesta ocasió, el monitor ajudant és una persona de molt llarga experiència, d’anys d’ofici i sobre la qual no hi ha el més mínim dubte. Una de les mares denunciants, però, va assegurar que veient fa unes setmanes el neguit i malestar de la seva filla hauria anat a parlar tant amb el mestre com amb l’auxiliar per demanar-los què estava passant. Però de tot plegat la direcció de l’escola no en sabria res fins que dimarts es van presentar agents de la policia, de paisà, per practicar la detenció.

-

Relacionat

La por de diversos infants a anar classe va disparar les sospites de les mares denunciants del mestre detingut
-

Relacionat

Dos alumnes del mestre detingut feia dies que no anaven a classe
-

Relacionat

Detingut un docent del col·legi María Moliner d’Escaldes per un delicte sexual

Comentaris

Trending