Dos alumnes del mestre detingut feia dies que no anaven a classe

La conselleria d'educació i el col·legi remarquen que no hi havia cap denúncia prèvia ni "indicis punibles" per part del docent, per a qui reclamen la "presumpció d'innocència" i que asseguren havia passat tots els filtres de la legislació espanyola

-
-
Dos nens de la classe del mestre del col·legi María Moliner d'Escaldes-Engordany detingut per un presumpte delicte sexual feia dies que no anaven a l'escola sense que els pares haguessin donat els motius de l'absència. Des de l'AMPA han mostrat el seu enuig per no haver estat informats de la detenció. Ambaixada, conselleria d'educació i el mateix centre han emès un comunicat on remarquen que no tenien cap denúncia de les famílies ni indici delictiu en el comportament del docent, del qual, recorden, que s'ha de mantenir la "presumpció d'innocència".

El mestre de la classe d'alumnes de tres-quatre anys feia el seu primer curs al centre de primària i estava molt ben considerat. Segons fonts consultades, feia poc mesos que hi treballava però havia aixecat elogis per part de molts pares i personal del centre, entre elles la monitora que gairebe en tot moment li donava suport a les classes. El docent, de 32 anys, va ser detingut aquest dimarts al migdia i passarà a disposició judicial dijous. Segons algunes fonts consultades per l'Altaveu alguns pares van anar a denunciar el cas directament a la policia sense informar-ne, prèviament, ni la direcció del centre ni l'AMPA. De fet, feia dies que dues de les nenes no hi anaven al centre.

Mentrestant aquest dimecres, l'ambaixador espanyol, Àngel Ros s'ha reunit amb el director del Maria Moliner, Javier Alfaya, i la consellera d'Educació de l'ambaixada espanyola, Yolanda Varela i tot apunta a que es traslladarà el cas al ministeri d'Educació a Madrid. Des del centre educatiu, com des de la representació diplomàtica s'ha volgut llançar un missatge de tranquilitat.

Des de la Conselleria d’Educació i el Col·legi Maria Moliner han fet públic un comunicat sobre l’afer, deixant clar la “consternació” que la detenció ha provocat en tota la comunitat educativa. A banda, però, remarquen que cap de les dues parts tenia informació prèvia a la intervenció policial, ni per part del mateix cos ni de les autoritats andorranes o les famílies. De fet, afirmen que “no constava denúncia” d’aquestes ni “s’havien apreciat indicis punibles” d’un docent la contractació del qual “havia passat tots els filtres exigits per la legislació espanyola, entre ells, el certificat de delictes de natura sexual”.

Tant conselleria com centre educatiu posen en relleu que encara no coneixen “de primera mà” els motius de la detenció si bé demanen “no oblidar el dret del docent a la presumpció d’innocència”. A la vegada, expressen “la nostra plena confiança en les autoritats policials i judicials andorranes”.

El comunicat també explica que la conselleria està “en continu contacte amb el ministeri d’Educació i Formació Professional d’Espanya per articular tots els mecanismes necessaris i dilucidar els fets”. A banda, durant aquest dimecres, s’han mantingut reunions amb les famílies que han anat al centre a portar els nens així com trobades per part dels responsables d’ambaixada, conselleria i col·legi, on aquesta tarda s’ha convocat un claustre extraordinari.

Comentaris (1)

Trending