Detingut un docent del col·legi María Moliner d’Escaldes per un delicte sexual

La policia ha arrestat el mestre, de 32 anys, aquest migdia en les instal·lacions mateix de l’escola i intentant evitar que la intervenció no fos vista pels escolars

-
-
Un docent del col·legi María Moliner d’Escaldes ha estat detingut aquest migdia acusat d’un delicte lligat a un indegut comportament sexual. L’arrest s’ha produït a les instal·lacions mateix del centre educatiu espanyol, a l’avinguda Fiter i Rossell. Els policies que han intervingut en la detenció han mirat d’evitar que l’operació fos observada pels escolars menors -al centre acull infants de primera ensenyança-. Tot i així, ha estat inevitable que el fet hagi transcendit. Sobretot perquè diversos pares i mares sí que han estat conscients de l’operació.

El mestre detingut, que ara mateix estaria en dependències policials segons que ha pogut saber l’Altaveu, tindria 32 anys. El cas s’està tractant amb la màxima discreció per la sensibilitat de la matèria i per l’establiment on haurien passat els fets. L’acusació estaria vinculada, segons les fonts consultades, amb l’activitat educativa del detingut. Segons els consultats, seria el primer curs que el docent estava al centre educatiu i tindria assignats alumnes dels primers cursos d'infantil (3-4 anys).

Diverses fonts consultades han mostrat la seva sorpresa i astorament per la situació. No hi havia cap sospita ni cap dubte, a priori, sobre el comportament del docent. De fet, el jove educador participava aquest dilluns al vespre amb tota normalitat i amb altres companys en els treballs de decoració del centre que s'estava duent a terme en motiu dels actes i les festivitats nadalenques. L'origen de l'arrest són denúncies que haurien presentat alguns familiars d'alumnes.

Poc després del migdia, just quan s'acabava la jornada matinal a l'escola, quatre policies de paisà s'han presentat al centre. Dos dels agents han accedit a l'interior de l'escola i dos més han estat esperant a l'exterior. S'ha reclamat el mestre que es buscava i immediatament després se l'ha fet entrar al despatx de direcció, on se l'hauria informat dels càrrecs que pesaven contra ell. Vers la 1 de la tarda els policies s'han endut emmanillat el docent.

Tots els papers en regla

El detingut feia pocs mesos que era al Principat i tenia tots els papers en regla. Té plaça com a docent interí i com a tal va opositar en el concurs pels trasllats a l'exterior. Va superar les proves a les quals se'l va sotmetre i va haver de presentar un certificat de penals que no presentava cap remarca. Fonts diplomàtiques espanyoles han mostrat un escrupolós respecte a la presumpció d'innocència mentre, han assegurat, tant el consolat espanyol com l'ambaixada del Regne d'Espanya a Andorra estan recavant la informació necessària.

La policia ha actuat amb total independència i sense alertar en cap moment de la intervenció que pretenia fer al recinte on hi ha les instal·lacions del María Moliner, que és compartit amb l'Escola Andorrana de primera ensenyança d'Escaldes. Com quan es deté cap ciutadà espanyol i aquest fet és comunicat als serveis diplomàtics del carrer Prat de la Creu, el consolat ha posat a disposició els seus serveis a l'arrestat. Hores d'ara, l'home hauria refusat l'atenció consular. 

 

Comentaris

Trending