Empresonat el mestre del col·legi María Moliner acusat d’abusar d’alumnes 

La batlle de guàrdia considera que hi ha elements suficients per donar credibilitat a les versions dels infants i les seves mares tot i que el processat es declara innocent; la investigació continua oberta

Una imatge de la seu de la Justícia aquest migdia.
Una imatge de la seu de la Justícia aquest migdia.
El mestre del col·legi María Moliner d’Escaldes detingut dimarts al migdia acusat d’abusos sexuals a alumnes d’infantil ha ingressat a primera hora d’aquesta tarda al centre penitenciari. L’home, de nacionalitat espanyola i 32 anys i que exercia des del setembre per primer cop al Principat, ha estat posat a disposició judicial poc després de les 10 del matí. La batlle de guàrdia considera que hi ha elements suficients per donar credibilitat a les versions dels infants i els seus progenitors i davant la gravetat de les acusacions ha optat per processar i empresonar l'arrestat.

El cas és altament sensible i hi ha cinc denúncies formalitzades que són la base de tot plegat, segons les fonts consultades. Inicialment dues mares en van presentar dos. Va ser diumenge. Posteriorment, una tercera mare va referir fets similars a la policia però tan sols de manera verbal. Una vegada va transcendir la detenció del docent, dues mares més haurien denunciat en lligar caps en relació a comportaments i actituds que els generaven cert neguit. Segons que ha pogut saber l'Altaveu, l'acusat ha respost a les preguntes que se li han formulat i s'ha declarat en tot moment innocent.

La policia manté la investigació oberta i tot i que es descarta que hi hagi cap més implicat i, per tant, que s’hagin de dur a terme altres detencions, sí que és probable que s’hagin de fer més actuacions per tal d’anar llimant els serrells que encara queden per concretar d’un afer que commociona la comunitat educativa en general i, en particular, la de l’escola espanyol d’infantil i primària. De fet, les fonts consultades han assegurat que la batlle que ha decretat el processament i posterior empresonament del docent també ha acordat, d'ofici, realitzar en la major brevetat possible diverses proves.

Les més urgents serien que professionals en la matèria puguin accedir a les menors per corroborar si la seva experiència, les seves versions, són verosímils o no. Ara mateix, s'ha actuat en funció, fonamentalment, d'allò que consta en les denúncies, i que sí que evidenciarien un comportament de naturalesa delictiva sexual molt greu. El registre domiciliari que es va practicar poques hores després de la detenció de l'home, dimarts al migdia en les instal·lacions mateix del centre, a l'avinguda Fiter i Rossell, no haurien permès localitzar cap element que incriminés el mestre de manera evident. 

Comentaris (1)

Trending