El mestre empresonat torna a demanar que l’alliberin

Els companys del docent s’organitzen després de posar en marxa una campanya de suport per anar-lo a visitar aquests al centre penitenciari si no en surt aquests dies festius

Una imatge de la seu de la Justícia aquest migdia.
Una imatge de la seu de la Justícia aquest migdia.
El mestre del col·legi María Moliner que continua empresonat acusat de suposats abusos a alumnes ha tornat a demanar que se l’alliberi. Si el primer cop ho va fer davant el Tribunal de Corts tot recorrent contra l’aute de processament i empresonament posterior, ara els seus assessors jurídics ho han fet davant la mateixa batlle que instrueix la causa. El Tribunal de Corts encara no ha respost.

En essència, les dues peticions formulades es basen en el mateix, la manca de proves concloents més enllà de la denúncia d’alguns pares. Però com que encara hi ha algunes diligències pendents de concloure, és complicat que la demanda reeixeixi, encara que no es pot descartar del tot. El docent fa just ara dues setmanes que va ser detingut en les instal·lacions del centre educatiu, a Escaldes.

Companys seus s’han organitzat per anar-lo a veure aquests dies festius si no acaba deixant el centre penitenciari. Fonts coneixedores de la situació del mestre han indicat que els darrers dies el noi, un professional de l’ensenyança espanyol de 32 anys que va arribar al Principat el setembre, ha experimentat una millora en el seu estat de salut. Dies abans havia estat psicològicament molt tocat.

Els darrers dies de la setmana passada, coincidint amb el final del trimestre i l’inici de les vacances escolars nadalenques, diverses persones relacionades amb el col·legi d’educació espanyola i el propi centre van posar en marxa a través de les xarxes socials, i especialment per Twitter, una campanya de suport al docent amb el ‘hashtag’ #estamoscontigo en què entre moltes altres coses es demanava la seva llibertat i el respecte escrupolós a la presumpció d’innocència.

Es dóna el cas que molts dels companys del docent aprofiten aquests dies per anar als seus respectius llocs d’origen a veure els familiars i passar les festes. Però els professionals de l’escola i altres coneguts del mestre que pel motiu que sigui fan Nadal al Principat s’han organitzat per continuar omplint els dies de torn de visita al centre penitenciari, si no en surt abans, com havien anat fent fins ara altres companys.

Comentaris (1)

Trending