Campanya a les xarxes socials de suport al mestre empresonat per suposats abusos

Personal docent i no docent i el col·legi María Moliner llancen diferents missatges sobretot a Twitter acompanyats de la imatge d’unes mans de color reclamant l’alliberament del processat

-
-

De manera discreta, alguns només amb una imatge d’unes mans pintades de diferents colors, personal docent i no docent del col·legi María Moliner, el propi centre i gent vinculada a ell, han iniciat a través de les xarxes socials, i especialment a Twitter, una campanya de suport al mestre d’aquest centre empresonat des de fa deu dies acusat de suposats abusos. Genèricament, els missatges fan referència a la presumpció d’innocència i reclamen també molts d’ells l’alliberament del processat. La propagació de missatges està agafant molta força les darreres hores.

#soyinocente o #estamoscontigo són alguns dels reclams o dels ‘hashtag’ que s’usen a la xarxa, on s’inclouen frases com la de Concepción Arenal (“poques coses desmoralitzen més que la injustícia feta en nom de l’autoritat i la llei”) o la de Séneca (“res s’assembla tant a la injustícia com la justícia tardana”). De fet, la mateixa escola ha incorporat la imatge com a fotografia del seu perfil i ha fet diverses piulades les darreres hores fent referència a la situació.

Així, esmentant René Joubert es recorda que “aquells que mai es retracten de les seves opinions s’amen a ells mateixos més que a la veritat” i en una altra piulada s’hi pot llegir “la presumpció d’innocència implica el dret de tot investigat o encausat en un procés penal a ser tractat com si fos innocent”. Les darreres hores s’ha propagat amb gran força la campanya, vist que ara per ara no hi ha canvis en la situació processal de l’acusat.

Dijous va fer una setmana que està ingressat al centre penitenciari, on tot sovint el docent, originari d’Almeria i de 32 anys, rep la visita d’altres companys de professió, d’altres mestres del centre, on tot i portar solament tres mesos s’havia guanyat una notable estima. El docent sempre havia treballat amb alumnes de curta edat i mai ha tingut cap problema. Als Estats Units, d’on procedia laboralment una vegada va arribar al Principat, el docent feia classes alhora en anglès i espanyol.

La Batllia estaria esperant la realització d’un seguit de comprovacions en els dispositius electrònics (tauleta, mòbil, ordinador) que es va comissar en el registre domiciliari que es va fer dimarts de la setmana passada al pis on vivia el jove, compartit amb altres companys. Hi ha molts dubtes i molta estupefacció sobre el cas, a banda que alguns dels denunciants mateix han acabat reconeixent que no les tenien totes quan van interposar la denúncia i que amb posterioritat encara ha crescut la sensació d’haver promogut una acusació sense una base real.

 

Comentaris (4)

Trending