El mestre empresonat demana al Tribunal de Corts que el deixi en llibertat

-
-
La defensa del mestre empresonat des de dijous de la setmana passada acusat d’abusar suposadament d’alguns dels seus alumnes al col·legi María Moliner d’Escaldes ha formalitzat aquest dimecres un recurs contra l’aute de processament i la decisió de la Batllia d’enviar-lo al centre penitenciari, segons que han confirmat fonts coneixedores de la investigació. El recurs, que implícitament suposa que el docent reclama l’alliberament, se sustentaria en la manca de proves.

La instrucció del cas continua avançant i es fa amb tanta discreció com es pot per la sensibilitat del cas i els múltiples interrogants que han anat sorgint. El gros de les diligències, almenys les més fonamentals i immediates, ja s’haurien practicat. I segons les fonts, continuen havent-hi múltiples interrogants i cap element incriminatori clar. Aquest dijous s’haurien d’acabar de realitzar algunes de les últimes diligències d’investigació inicialment previstes.

Les fonts consultades han assegurat que l’anàlisi dels dispositius (ordinador, mòbils, tauletes…) que es van requisar en el registre domiciliari que es va fer poques hores després de la detenció del docent, dimarts de la setmana passada a les mateixes instal·lacions escolars, no ha aportat cap element que permeti avalar l’acusació. Totes les declaracions davant la batlle instructora fetes per persones de l’entorn de l’escola són clarament exculpatòries.

De fet, tant des del col·legi com des de l’ambaixada d’Espanya al Principat sempre s’ha mantingut que el comportament del docent des que va arribar el setembre a Andorra havia estat exemplar, guanyant-se el respecte de la resta de membres del claustre. També era evident que en l’expedient laboral i penal del docent, de nacionalitat espanyola i 32 anys, no hi havia cap taca. Especialment rellevant hauria estat la compareixença davant la instructora de l’ajudant de mestra, la monitora que està gairebé en permanència al costat del docent tantes hores com aquest estava amb els infants, i que va assegurar en la seva declaració que mai no havia vist res estrany, tot el contrari. 

També la direcció del centre hauria reiterat aquest dimarts que no havien tingut mai cap queixa respecte del comportament o la manera de fer del professional de la docència encarregat d’una aula amb infants de 3 i 4 anys. La immensa majoria de mares i pares, fins i tot de la mateixa classe que les denunciants, segueixen amb estupefacció l’afer i recorden els missatges de naturalesa pressionadora o inductora que la primera de les denunciants haurien proferit en un grup de WhatsApp creat entre progenitors.

Un cotxe policial surt de l'edifici judicial després d'haver-hi anat a fer una gestió.

Relacionat

L’ajudant del mestre empresonat assegura a la Batllia que mai va veure res d’estrany
Una imatge de la seu de la Justícia aquesta tarda.

Relacionat

L’acusació contra el mestre empresonat per abús sexual penja d’un fil
Una imatge de la seu de la Justícia aquest migdia.

Relacionat

Empresonat el mestre del col·legi María Moliner acusat d’abusar d’alumnes 
Un cotxe policial en les immediacions de la seu judicial.

Relacionat

Passa a disposició judicial el mestre detingut per suposats abusos al col·legi María Moliner
-

Relacionat

La por de diversos infants a anar classe va disparar les sospites de les mares denunciants del mestre detingut
-

Relacionat

Dos alumnes del mestre detingut feia dies que no anaven a classe
-

Relacionat

Detingut un docent del col·legi María Moliner d’Escaldes per un delicte sexual

Comentaris (5)

Trending