Quatre famílies treuen els seus infants del Maria Moliner arran del cas dels suposats abusos

Tres dels menors són de la classe del mestre processat, que no es pot acostar al centre, i un quart d’un curs superior

-
-

Quatre infants han causat baixa en el col·legi Maria Moliner amb el retorn a les classes després de les festes de Nadal. Els seus pares haurien optat per treure’ls del centre després de la detenció d’un mestre d’infantil –ara en llibertat però encara sota investigació- acusat de presumptes abusos sexuals. Tres dels menors haurien estat sota la supervisió del docent i un altre estaria a un curs superior, P4. El retorn després de les vacances, segons les fonts consultades, s’ha fet enmig d’una certa 'psicosi', sobretot per part d’altres professors que no neguen que ara tenen certa por que es pugui malinterpretar algun dels seus gestos amb els nens que tenen al seu càrrec.

Segons les fonts consultades per l'Altaveu, la tornada a classe ha confirmat que no tots els alumnes del centre d’infantil i primària Maria Moliner han reiniciat el curs. Els pares de quatre d’ells han preferit donar-los de baixa sense donar, però, gaires explicacions. Tres dels casos corresponen a la classe del mestre processat i un d’ells és la nena que va despertar les primeres sospites i la mare de la qual va presentar la denúncia que va comportar la intervenció de la policia. Una altra de les sortides seria d’una família que també va acudir al cos d’ordre però que posteriorment va desdir-se. Per últim, un quart infant seria d’un curs superior, de P4.

Les fonts consultades admeten que alguns dels pares han pogut prendre la decisió descontents pel fet d’entendre que des del centre no s’ha estat prou contundent amb l’afer i pel fet que el docent processat, fins i tot, hauria rebut el suport de bona part de la comunitat educativa del centre. També apunten, però, que altres podrien haver preferit deixar l’escola per una certa “vergonya” un cop vist que els indicis contra el mestre, a l’espera de com avanci la investigació, són febles. Tant dèbils que abans de Nadal, el Tribunal de Corts va optar per decretar la seva llibertat provisional tot just amb l’única mesura restrictiva de la prohibició d’acostar-se al centre educatiu. Ni tan sols, per exemple, se li ha vetat sortit d’Andorra.

Hi ha professors que ara tenen por que alguns dels gestos amb els alumnes es puguin malinterpretar

De fet, el docent es troba actualment a la seva ciutat d’origen, a la província d'Almeria. Allà espera els resultats de la investigació que continua en marxa i que se centra principalment en l’anàlisi tant del seu telèfon mòbil com del seu ordinador. El mestre tornarà al Principat en el moment que sigui requerit judicialment, si és que això finalment acaba succeint, o quan els responsables de la seva defensa li recomanin tornar a Andorra per defensar la innocència que sempre ha mantingut.

El retorn a la normalitat lectiva al centre d’infantil i primària del Maria Moliner, però, no es pot dir que hagi estat del tot normal. El record de la detenció del mestre hi és, encara, molt present. Per ara, de les seves classes se n’ha fet càrrec una docent substituta. D’aquesta forma, l’aula estarà controlada per dues dones: la mestra i la monitora. Fonts de la comunitat educativa apunten, això sí, que en l’ambient hi ha una certa “psicosi”, especialment pel cos docent. I és que no són pocs els qui han admès que, des que va esclatar tot l’afer i, sobretot, arran del que ha anat transcendint, hi ha por a la possibilitat que alguns gestos o comentaris davant els alumnes puguin ser interpretats de mala manera.

Els companys del mestre han dut a terme una intensa campanya de suport al processat.

Relacionat

Alliberen el mestre acusat d’abusos sexuals
-

Relacionat

Campanya a les xarxes socials de suport al mestre empresonat per suposats abusos
Un cotxe policial surt de l'edifici judicial després d'haver-hi anat a fer una gestió.

Relacionat

L’ajudant del mestre empresonat assegura a la Batllia que mai va veure res d’estrany
Una imatge de la seu de la Justícia aquesta tarda.

Relacionat

L’acusació contra el mestre empresonat per abús sexual penja d’un fil

Comentaris (3)

Trending