Alliberen el mestre acusat d’abusos sexuals

El Tribunal de Corts considera que els indicis contra el docent són molt dèbils i li prohibeix, això sí, acostar-se al centre escolar

Els companys del mestre han dut a terme una intensa campanya de suport al processat.
Els companys del mestre han dut a terme una intensa campanya de suport al processat.
El mestre del col·legi María Moliner detingut ara fa dues setmanes acusat d’abusos sexuals a alumnes d’educació infantil ha sortit a primera hora d'aquesta tarda del centre penitenciari. El Tribunal de Corts n’ha decretat la seva llibertat provisional, en espera dels resultats del bolcat de dades dels dispositius electrònics, i molt especialment del telèfon mòbil, però davant l’evidència que els indicis que hi ha contra el docent són molt dèbils. Això sí, el processat, de 32 anys, no podrà acostar-se al centre escolar ni entrar en contacte amb els usuaris de l’escola.

La decisió judicial és una resposta al recurs que ara fa uns dies va presentar la defensa del docent, que era el primer curs que estava a Andorra, contra l’aute de processament i la decretació de l’empresonament decidida per la Batllia el 12 de desembre. El Tribunal de Corts considera en la resolució per la qual decideix alliberar l’home que no hi ha motius suficients per mantenir l’empresonament de l’home. Ara, també deixa clar que no se’l pot considerar lliure de tota culpa i que cal continuar la investigació. Això sí, deixa clar que els indicis són molt dèbils.

Per evitar mals majors i, sobretot, més rebombori sobretot a l’entorn de les primeres denunciants, i mentre que la instrucció no aclareixi totalment les circumstàncies del cas, s’imposa al docent la prohibició d’acostar-se al centre educatiu. El processat és mestre d’educació infantil i havia aterrat aquest curs al Principat, al col·legi María Moliner d’infantil i primària, a Escaldes, després d’una estada als Estats Units. Sempre ha exercit amb nens i nenes de curta edat i mai no havia tingut cap problema.

La comunitat educativa del María Moliner rep amb alegria la posada en llibertat del docent alhora que hi ha molta indignació per la gestió de tot plegat; però es manté la calma i la prudència

Més enllà de l’esmentada prohibició, el Tribunal de Corts no imposa cap mesura restrictiva de la llibertat més, amb la qual cosa el jove mestre, originari d’Almeria, si ho vol, podrà desplaçar-se a veure els seus familiars. La investigació continuarà i tot està pendent d’analitzar detalladament els dispositius electrònics que se li van comissar el dia de la seva detenció, el 10 de desembre; tant els que duia al damunt com els que es poguessin haver trobat posteriorment en un registre domiciliari.

No obstant això, els primers ‘inputs’ que es tenen del bolcat de dades portaven a pensar que no hi hauria cap element que permetés sustentar l’acusació formulada per un petit grup de pares, que a poc a poc es va anar també desmuntant, malgrat que hi ha denúncies que persisteixen en l’expedient. L’alliberament s'ha fet efectiu a primera hora de la tarda d'aquest dimarts i el docent s'ha traslladat al domicili d'uns amics, al Principat mateix, per començar-se a ressituar.

A l'entorn del centre hi ha alegria per l'alliberament però indignació per com s'ha desenvolupat tot. No obstant, s'està actuant amb la màxima prudència i calma, també gestionant les emocions del mestre, que ha de decidir conjuntament amb les seves amistats i assessors la millor manera de procedir els propers dies. S'està en període de vacances escolars i, per tant, de totes totes el mestre no mantindrà cap contacte amb el col·legi. Caldrà veure què passa posteriorment. Els seus companys de claustre, que s'havien organitzat per mantenir aquests dies el ritme habitual de visites al centre penitenciari preveient que hi romandria empresonat, estan ara a l'espera de veure quin ritme necessita el jove docent abans de fer qualsevol pas. 

Comentaris (18)

Trending