Investiguen si l’empresari extorquit va recórrer també a ‘serveis’ de l’esbirro que el va amenaçar

La Batllia ja ha pres declaració a l’implicat en qualitat d’encausat; ho va fer pocs dies abans de deixar en llibertat els dos germans, també responsables d’una empresa, que, suposadament, haurien convingut donar un ensurt al constructor que els devia diners

Cotxes de policia en les immediacions de la Seu de la Justícia.
Cotxes de policia en les immediacions de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Víctima, segurament sí. ‘Client’ de l’esbirro que l’havia prèviament extorsionat? Possiblement també. Això darrer és el que investiga la Batllia després d’una troballa casual en el marc del buidatge dels telèfons i dispositius electrònics comissats als tres processats en el cas de dos germans empresaris que a través d’un sicari de baixa volada en van amenaçar un altre que els devia diners. El cas va esclatar el mes d’abril i encara roman actualment a la presó el suposat esbirro.

La víctima de les amenaces, el denunciant de tot plegat una vegada va veure que el camí en el qual estava immers no tenia sortida i que el suposat sicari anava pressionant i pressionant, ja ha declarat com al seu dia va avançar l’Altaveu en qualitat d’encausat. Ho va fer pocs dies abans que la batlle instructora de la causa decidís deixar en llibertat els dos germans acusats de promoure l’extorsió. Els processats són responsables d’una empresa de materials de construcció. L’amenaçat és un constructor. Responsable en aquest cas d’una companyia que fa anys i panys que està immersa en dificultats.

El centre penitenciari de la Comella vist des de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Surten de la presó els dos germans acusats d’extorsionar un empresari que els devia diners

Una vegada va esclatar el cas i es van produir les tres detencions, una de les feines dels investigadors hauria estat analitzar els dispositius mòbils comissats, almenys, als tres processats. I sense que hagin transcendit detalls, algunes de les converses -especialment missatges de WhatsApp escrits o de veu- haurien resultat força sucosos. De fet, els implicats parlarien força explícitament del que estarien fent. I del que pretenien fer amb el constructor.

Però de l’anàlisi de tot plegat també se n’hauria desprès, almenys inicialment i sempre amb la cautela i la presumpció pertinents, que el constructor suposadament hauria pogut recórrer al mateix esbirro que l’amenaçava a ell per encarregar-li que espantés a persones que li deurien diners, en aquest cas, a ell mateix. Fins on ha pogut saber l’Altaveu, no ha transcendit si aquest encàrrec en cascada es va acabar de materialitzar d’alguna manera. Presumptament, pagaments per fer la feina se n’haurien fet.

Façana del despatx central de la policia.

Relacionat

El bolcat dels mòbils comissats als empresonats pel cas d’extorsió els pot implicar encara més

Així, tot plegat agafa una nova dimensió. També sembla clar que l’únic empresonat que hi ha actualment per aquesta causa -els dos germans processats van quedar en llibertat pocs dies abans de Nadal malgrat que se li va imposar un control monitoritzat per assegurar-se que només surten del seu domicili per, suposadament, treballar- tindria col·laboradors. Treballadors a sou, suposadament. Persones que feien seguiments per compte seva, per exemple.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending