Surten de la presó els dos germans acusats d’extorsionar un empresari que els devia diners

La Batllia els deixa en llibertat provisional, sota control monitoritzat nocturn al seu domicili, mentre que el tercer implicat en els fets, l’home a qui haurien demanat que pressionés la víctima, haurà de continuar empresonat perquè es considera que hi ha risc de fuga

El centre penitenciari de la Comella vist des de la Seu de la Justícia.
El centre penitenciari de la Comella vist des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Dos dels tres implicats en el presumpte cas d’extorsió que hauria patit un dels responsables de la constructora Buiques, en fallida, han estat posats en llibertat provisional per la batlle que instrueix l’afer. Portaven vuit mesos empresonats de forma preventiva a la Comella, on encara haurà de romandre el tercer investigat, l’home, espanyol no resident, que suposadament hauria estat l’autor material de les pressions que s’haurien exercit per intentar cobrar el deute que arrossegava l’empresari cap a una societat subministradora de materials. La Justícia entén que, en el seu cas, persisteix el risc de fuga.

Així ho ha confirmat a Altaveu fonts de la defensa dels tres homes, detinguts en el seu dia arran de la denúncia de la presumpta víctima d’extorsió. Els fets es remunten a l’abril. Segons la investigació de la policia, dos dels processats, germans, portaven una empresa subministradora que, entre els seus clients, tenia Buiques. Farts que aquesta segona societat no els pagués el deute que acumulava -de fet, va acabar fent fallida-, haurien optat per un altre mètode. Van parlar amb el tercer implicat perquè pressionés l’altre empresari perquè satisfés els diners que els devia.

Zona on es van produir les detencions una jornada plujosa.

Relacionat

Tres detinguts per extorsió en el ‘cas Buiques’

I ho hauria fet atemorint-lo. Fins i tot, fent menció a la família de la víctima. O amenaçant de trencar-li les cames. La pressió s’hauria iniciat al febrer i va allargar-se fins a l’abril quan el presumpte extorsionat va acabar decidint anar a la policia. Arran de la denúncia, es van produir les detencions, ja a inicis de maig. El batlle que es va fer càrrec del cas va decretar, llavors, presó preventiva per als tres implicats, a qui s’investigava pel presumpte delicte d’extorsió, principalment, penat amb càstigs d’entre 2 i 6 anys de reclusió. La instrucció encara està oberta i caldrà veure si s’opta per alguna altra infracció delictiva més.

De moment, però, aquesta feina continuarà amb dos dels implicats en llibertat provisional. Segons les fonts consultades, un dels fets que ha permès concedir la petició de la defensa és que ja s’hauria acabat de fer l’informe sobre els telèfons mòbils dels tres investigats. Tots dos són els responsables de l’empresa de materials de la construcció amb qui Buiques havia contret el deute i hauran de complir una mesura restrictiva mentre estiguin fora de la presó: romandre al seu domicili, amb control monitoritzat, entre les nou de la nit i les set del matí.

Una imatge de la façana de la Seu de la Justícia aquest dijous.

Relacionat

Ingressen a la presó els tres implicats en l’extorsió del ‘cas Buiques’

En canvi, qui sí que haurà de continuar a la Comella és el tercer implicat en el cas. En concret, l’home que hauria estat l’autor material de les pressions. També s’havia demanat que se’l deixés en llibertat però la Batllia entén que hi ha risc de fuga, ja que l’home és espanyol no resident. Tampoc s’hauria acceptat la proposta d’imposar una fiança ni de fer control monitoritzat a un domicili que té al país.

Com s’ha dit, la instrucció del cas continua, un cop enllestit un procés clau com és el buidatge dels mòbils i altres dispositius comissats en el seu dia als processats. Aquesta setmana, a més, la presumpta víctima també ha hagut de declarar de nou davant Batllia. I, en aquest cas acompanyat del seu advocat, ja que, segons altres fonts consultades, en el seu dia hauria acabat proporcionant informació confidencial d’altres persones i també pagant alguna quantitat al suposat extorsionador i es vol investigar sota quines circumstàncies ho va fer.

Comentaris (10)

Trending