El bolcat dels mòbils comissats als empresonats pel cas d’extorsió els pot implicar encara més

Els tres processats, que van oferir versions completament diferents durant la compareixença davant la batlle que lidera la investigació, es podrien arribar a jugar entre dos i sis anys de presó

Façana del despatx central de la policia.
Façana del despatx central de la policia. Toni Solanelles

Els tres homes empresonats arran de les amenaces proferides a un dels antics gestors de Construccions Buiques estan formalment acusats només d’extorsió -excepte un dels germans, a qui se li atribueixen un parell més de delictes- però no es descarta que en el transcurs de la investigació se’ls puguin imputar més fets il·lícits. Ara per ara, el bolcat dels dispositius mòbils comissats durant els escorcolls realitzats arran de les detencions es presenten com a decisius.

De fet, diverses fonts coneixedores del cas consultades han assegurat que la recuperació de les dades, i especialment els missatges de text o de veu intercanviats entre els tres empresonats a través de l’aplicació WhatsApp, pot incriminar més encara els tres homes. O almenys, algun o alguns d’ells. Davant la batlle que lidera la instrucció, la tarda nit de dijous, cadascun dels ara processats van donar versions diferents dels fets. I en essència van assegurar que tots eren empresaris que tractaven amb un altre empresari. De paraula.

Una imatge de la façana de la Seu de la Justícia aquest dijous.

Relacionat

Ingressen a la presó els tres implicats en l’extorsió del ‘cas Buiques’

D’entrada, però, existeix un contracte posterior al suposat primer i gran episodi d’extorsió pel qual la víctima de les amenaces s’obligava, entre altres coses, a pagar quotes de 5.000 euros mensuals amb les quals saldaria un deute d’uns 190.000 euros. Ara, les converses creuades entre els dos empresaris i el suposat esbirro -que evidentment l’extorquit no ha pogut aportar- que es puguin arribar a recuperar podrien arribar a establir la relació que hi havia entre tots tres.

Davant la batlle que lidera la instrucció, la tarda nit de dijous, cadascun dels ara processats van donar versions diferents dels fets. I en essència van assegurar que tots eren empresaris que tractaven amb un altre empresari

Els tres homes, que es mouen tots tres entre els 30 i els 40 anys, dormen a la Comella des de la matinada d’aquest divendres. La batlle va ordenar el seu ingrés a la presó passada la mitjanit i vers la 1 de la matinada van ingressar al centre penitenciari. Veient els fets atribuïts -i la posició de la víctima, que a banda de la denúncia policial inicial aquest dijous mateix va presentar una querella criminal contra els tres homes- i considerant que encaixaven en el delicte d’extorsió, en cap moment ja no es va poder plantejar un judici ràpid.

I és que sols pel delicte d’extorsió, que és el principal delicte pel qual ara estan processats tots tres empresonats. cadascun dels tres homes, detinguts dimarts a primera hora de la tarda, es poden jugar entre 2 i 6 anys de presó. El desenvolupament de la investigació haurà de constatar o no si es poden atribuir delictes com ara el d’amenaces, el d’associació il·lícita o el de blanqueig. El ciutadà no resident que és el que hauria fet la feina més bruta, un home català de 35 anys, tindria alguns delictes de naturalesa violenta però sense arribar a l’extrem del que se li pot atribuir al Principat a l’Estat espanyol.

Zona on s'han produït les detencions, aquesta tarda.

Relacionat

Tres detinguts per extorsió en el ‘cas Buiques’

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending