La quota d’hivern serà de 5.500 autoritzacions, moltes de les quals per contractes “ja aparaulats”

Govern adverteix que la majoria dels permisos seran per temporers que ja han tancat un acord amb empreses del país i es mostra convençut de les “bones expectatives” que hi ha per a la campanya turística

Un monitor fa una classe.
Un monitor fa una classe. Altaveu

El Govern obrirà una quota de temporada de 5.500 permisos. Així s’ha anunciat -i ha rebut l’aval tant de sindicats com de patronal- durant la reunió del Consell Econòmic i Social (CES). Això sí, Govern ha volgut fer pública una clara advertència: la gran majoria d’aquestes autoritzacions seran per aquells temporers que ja tenen aparaulat una feina al país. Per tant, es deixa clar que no vol dir, ni de bon tros, que hi hagi tants llocs de treball disponible. Paral·lelament, també s’obre una quota general amb 2.000 permisos més.

“Hi ha bones perspectives per a la campanya d’hivern”, ha remarcat la ministra de Presidència, Economia, Treball i Empresa, Conxita Marsol. Ho demostra, ha indicat, el fet que ja hi ha “aparaulats molts contractes”. Especialment al sector de la neu. Aquí, ha assegurat, les estacions ja tenen tancades el 80% de les incorporacions.

Ara, però, cal “formalitzar-les”. I per fer-ho cal poder disposar de l’habitual quota d’hivern. En aquest cas, s’ha presentat davant del CES la proposta que s’aprovarà dimecres vinent al consell de ministres i que, d’inici, estableix la concessió de fins a 5.500 permisos de treball temporer. Ara bé, aquí Marsol ha volgut insistir -especialment per intentar evitar l’arribada de persones sense contracte a la recerca d’un lloc de feina- que una important majoria ja estan tancats per les empreses.

A la vegada, dimecres també es validarà una nova quota general. Serà de 2.000 autoritzacions i servirà per donar opcions de contractació “als sectors de la construcció, dels serveis i a les oficines”.

El CES també ha donat el dictamen favorable al reglament que ha de permetre impulsar el registre de la bretxa salarial. Un cop aprovat, totes les empreses -més o menys detallada segons el seu volum- hauran d’aportar informació sobre els sous que es paguen als treballadors. D’aquesta forma, segons ha avançat Marsol, “tindrem dades i podrem analitzar els salaris que es paguen als homes i a les dones i prendre les mesures que siguin necessàries”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending