La ‘nova era’ del transport sanitari s’iniciarà el dia 23 amb Ambulàncies Egara retenint el servei

El consell directiu del SAAS ha considerat que la proposta presentada per la principal empresa de la UTE que tenia la concessió és la que ofereix millors prestacions

Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari en ple servei.
Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari en ple servei. Toni Solanelles

El que es podria considerar com la ‘nova era’ del transport sanitari es posarà en marxa dijous de la setmana que ve, 23 de maig, una vegada es publiqui al BOPA l’adjudicació acordada en favor d’Ambulàncies Valira, la filial andorrana de la catalana Ambulàncies Egara, que és qui efectivament ostenta la logística del servei que fins ara ja havia liderat com a cap visible de la UTE anomenada Andorrana de Transport Sanitari i que englobava, a banda de les dues esmentades empreses, Ambulàncies Carlemany, que en aquesta ocasió havia quedat fora de l’equació.

Com era era de preveure, el consell directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha acordat adjudicar el concurs públic nacional per a la contractació dels serveis de transport sanitari assistit no medicalitzat a l’empresa Ambulàncies Valira. Ja fa uns dies que la situació semblava clara encara que calia respectar uns tràmits i unes anàlisis que es van completar durant aquest dilluns i que s’han acabat publicitat aquest dimarts.

En un comunicat, el SAAS exposa que segons l’informe d’adjudicació elaborat per la comissió de control i avaluació tècnica, Ambulàncies Valira, que com s’ha dit és la filial d’Egara, ha obtingut la major puntuació global i per aquest fet ha esdevingut l’adjudicatària del concurs. La valoració de les ofertes s’ha realitzat seguint els criteris d’adjudicació establerts al plec de bases que regeix la licitació, valorant-se sobre 30 punts els criteris qualitatius com són la valoració tècnica, l’experiència i altres millores, i per altra banda, els criteris quantitatius que inclouen l’oferta econòmica i el termini d’implantació sobre 70 punts. 

Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari intentant obrir-se pas.

Relacionat

Ambulàncies Egara té tots els números per continuar fent el transport sanitari

L’adjudicació serà publicada al BOPA del 22 de maig i la implantació efectiva del servei començarà el dia següent, com s’ha remarcat. Una de les principals qüestions a resoldre ara és qui assumeix l’increment salarial que haurien d’haver experimentat les nòmines dels treballadors des de l’1 d’abril. De fet, va ser arran de l’acord del conveni col·lectiu que Andorrana de Transport Sanitari va renunciar al contracte, sabedora que en cas d’un nou concurs, com així ha estat, el SAAS incrementaria la dotació pública d’acord amb les prestacions i els acords establerts en el conveni.

A banda d’Ambulàncies Valira, és a dir, d’Egara, en aquesta ocasió l’altra aspirant ferma era Ambulàncies del Pirineu (ADP), que gaudia del suport logístic, si hagués calgut, d’Ambulàncies Carlemany. La tercera proposta en qüestió, la presentada per l’empresari andorrà Eduard Navarro juntament amb un consorci gironí de transport sanitari, ja havia decaigut fa setmanes per no complir els requisits que el concurs exigia.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending