Ambulàncies Egara té tots els números per continuar fent el transport sanitari

La filial andorrana de la companyia catalana, ara ja sense cap altre aliat al país, hauria presentat la proposta més econòmica i amb millors prestacions en el concurs però de forma molt ajustada amb ADP

Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari intentant obrir-se pas.
Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari intentant obrir-se pas. Toni Solanelles

Falta la validació oficial del consell directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), però sí no hi ha canvis de darrera hora, Ambulàncies Valira, filial andorrana de la companyia catalana Ambulàncies Egara, continuarà prestant el servei de transport sanitari no medicalitzat. Així s’hauria aclarit aquest matí durant l’obertura de les ofertes econòmiques que contenien els sobres presentats pels tres aspirants en el concurs que es va posar en marxa quan Egara va decidir renunciar al contracte vigent llavors. El resultats finals pendents de validar estan molt ajustats, tot i això.

De fet, formalment no era Ambulàncies Egara qui va renunciar al contracte. Va ser l’UTE Andorrana de Transport Sanitari qui va desdir-se del contracte perquè amb el nou conveni col·lectiu no li sortien els números. Una estratègia com una altra. En el nou concurs, Egara via Valira ja no es va aliar amb Ambulàncies Carlemany, que va posar la seva logística de vehicles al servei d’Ambulàncies del Pirineu (ADP) en el cas que aquesta última s’imposés en el concurs. ADP assumeix el transport sociosanitari i no disposava de tants vehicles d’immediat en el cas que hagués de prestar el servei.

Una ambulància del transport sanitari en ple servei pel carrer Prat de la Creu.

Relacionat

La dotació pel transport sanitari creix fins a 1,5 milions per poder fer front al conveni col·lectiu

En principi, i si no hi ha un canvi d’orientació quan s’acabin de repassar els denominats criteris automàtics, que són els darrers que s’han obert, més els judicis de valor precedent, els principals responsables de la gestió del servei els darrers temps són els que continuaran al capdavant del transport sanitari. La decisió oficial s'haurà d'adoptar en la reunió del consell directiu del SAAS del proper 13 de maig. La tercera oferta en discòrdia, la que liderava l’empresari andorrà Eduard Navarro en aliança amb un consorci gironí de transport sanitari, no ha arribat al final del procés perquè no complia tots els requisits necessaris, segons les fonts.

Una vegada es formalitzi l’adjudicació definitiva, un dels aspectes que quedarà per aclarir, i que hores d’ara, de ben segur, és el que més interessa als treballadors de l’actual concessionària, que hauran de ser subrogats a la nova -al seu dia, hi havia tècnics contractats tant per Valira com per Carlemany, ara això s’haurà d’uniformitzar- és qui abona la diferència entre el salari que percebien abans de l’entrada en vigor del conveni col·lectiu i la remuneració ja amb dit pacte vigent. 

Una de les bases del Consorci del Transport Sanitari Regió de Girona.

Relacionat

L’empresari Eduard Navarro encapçala una tercera proposta per assumir el transport sanitari

I és que el conveni col·lectiu és vigent des de l’1 d’abril per Andorrana de Transport Sanitari ja va anunciar que no es podia fer càrrec dels costos que suposava el nou conveni amb la injecció econòmica que rebia fins llavors del SAAS, i que veurà un increment molt notable amb la nova adjudicació. D’entrada, l’operador sanitari ja va preveure un increment de l’ordre del 40% fins a incrementar la partida anual fins a 1,5 milions d’euros. La rebaixa que hi pugui haver en la pugna pròpia d’un concurs no sembla que hagi de ser gaire rellevant atès que el conveni col·lectiu marcava molt el procés econòmic.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending