Farré considera clau per a la troballa de la víctima la “col·laboració” entre cossos de seguretat

Bombers ha mobilitzat tots els efectius de guàrdia així com l’equip de rescat de muntanya, mentre que la policia ha posat en acció tots els agents disponibles, fos quina fos la seva àrea de treball; també s’ha comptat amb el suport dels homòlegs catalans

El director dels bombers, Jordi Farré, al peu del canó.
El director dels bombers, Jordi Farré, al peu del canó.

El director de bombers, Jordi Farré, ha volgut destacar la “col·laboració” entre cossos de seguretat que ha permès, després d’hores de recerca, trobar el cos de l’home que aquesta tarda s’ha precipitat al riu des de les obres del projecte Caldes, a Escaldes-Engordany. Cooperació que també s’ha estès als bombers de la Generalitat, de qui també han rebut suport. L’operatiu ha mobilitzat desenes de membres dels diferents serveis fins que s’ha pogut localitzar, malauradament, el cadàver, a prop de la Margineda.

Farré ha recordat que “l’avís l’hem rebut pels volts de les tres de la tarda i de seguida s’ha contactat amb els diferents serveis de circulació i amb la policia”. També, ha indicat, amb “els nostres homòlegs de Catalunya”. Entre tots, han desplegat un ampli dispositiu que, al llarg de la tarda, ha servit per pentinar el riu Valira des de la zona de Santa Coloma fins a Organyà. Un treball que, ha destacat el màxim responsable del cos de salvament, no hauria estat possible sense aquesta tasca conjunta.

Pel que fa a bombers, s’han mobilitzat tots els efectius de guàrdia. En total, una vintena, així com membres del Grup de Rescat de Muntanya. Pel que fa a la policia, també tots els disponibles, fins i tot efectius d’altres àrees com el TEDAX o manteniment de l’ordre, que s’han incorporat a les tasques, centrades especialment en la vigilància del riu en diferents trams per si es localitzava el cos. Una feina que, remarca Farré, “s’ha fet sectoritzant el Valira des del pont del Pobladó”, on se li havia perdut la pista poc després de l’alerta, “fins a la frontera”.

També s’han mobilitzat un camió escala i un vehicle especial del Grup de Rescat de Muntanya que, en diferents ocasions, s’han preparat per intentar extreure el cos de l’aigua si apareixia. Finalment, això ha succeït cap a les vuit de la tarda, tot i que finalment s’ha acabat rescatant amb l’helicòpter, que també s’ha havia activat i que, de fet, ha estat clau per a la localització. Farré també ha volgut agrair a FEDA la cooperació per rebaixar el cabal del riu. Al seu entendre, ha estat clau per fer aparèixer el cos, després d’hores de recerca infructuosa.

Comentaris (1)

Trending