Detingut el president d’un club de futbol de la lliga nacional per agressió sexual a una dona

L’abús presumptament constitutiu de violació hauria tingut lloc la nit de divendres a dissabte i l’arrest de l’home, resident de 36 anys i que es dedica a la consultoria fiscal, s’ha produït aquesta passada matinada després d’un incident al tomb de la Borda Mateu que li pot comportar la imputació d’un altre delicte molt greu

La policia està investigant el doble afer.
La policia està investigant el doble afer. POLICIA ANDORRA

El director general i president d’un dels clubs de futbol de la lliga nacional, de la primera divisió, ha estat arrestat aquesta passada matinada acusat, entre d’altres coses, d’una presumpta agressió sexual que podria ser constitutiva de violació. L’arrest s’hauria dut a terme després d’un incident que hi hauria hagut al tomb de la Borda Mateu amb persones de l’entorn de la dona agredida. De fet, arran d’aquest incident no es pot descartar que se li atribueixi un nou delicte de caràcter molt greu.

Tot i que els especialistes de la policia encara estarien treballant per mirar d’aclarir tot plegat, les diverses fonts consultades per l’Altaveu han dividit en dues fases diferents el comportament suposadament delictiu que hauria protagonitzat aquest home, un consultor legal i fiscal que seria el representant dels inversors que ostenten la propietat -a través d’acords de patrocini i altres ‘simulacions’- del club futbolístic que dirigeix. El detingut tindria 36 anys, més o menys els mateixos que la dona suposadament agredida. 

La primera fase dels dos episodis violents que suposadament hauria protagonitzat el detingut, i pel delicte que aparentment se l’ha apressat d’entrada, hauria tingut lloc la nit de divendres a dissabte. La dona víctima de la suposada agressió sexual, amb l’acompanyament d’altres persones, hauria acudit al centre hospitalari on se li haurien fet les proves pertinents, s’haurien agafat les mostres que els especialistes mèdics van considerar oportunes i se li va fer el reconeixement forense i psicològic que marquen els protocols. Així, durant el matí de dissabte es va activar des del centre sanitari el denominat codi lila. 

Hi ha dues fases distintes que la policia està investigant però que, en tot cas, tindrien com a nexe d’unió l’home detingut i la presumpta violació: l’acte sexual violent divendres a la nit i un atropellament que cal veure si va ser volgut després que l’ara arrestat se sentís violentat i el seu vehicle rebés el cop d’una tanca

Encara que les fonts consultades no han pogut concretar quan s’hauria formalitzat la denúncia, sí que han assegurat que la dona suposadament agredida hauria interposat la pertinent denúncia. I ho hauria fet sense dilacions ni dubtes aparents. 

La segona part del comportament anòmal s’hauria donat aquest dissabte vers les 11 de la nit en les immediacions de la Borda Mateu just després d’un partit de futbol que es jugava als camps que la FAF té en aquell indret d’Andorra la Vella. Poc després de la sortida dels assistents al partit hi va haver un atropellament. O, com a mínim, segons que ha pogut saber l’Altaveu, per aquest motiu es va activar la policia. En tot cas, hi hauria hagut un parell de ferits, aparentment no d’excessiva gravetat.

Amb tot, hi va haver moments de molta confusió. No se sabia si era un atropellament que casualment hauria tingut lloc just en acabar-se un partit de futbol i en la zona on s’havia celebrat aquest enfrontament futbolístic, o si bé era producte d’algun altercat derivat de possibles divergències sorgides arran del matx que s’acabava de disputar. Amb les indagacions que es van anar fent, es va arribar a la conclusió, segons que ha pogut saber l’Altaveu, que l’atropellament suposadament podia ser no accidental i que probablement tindria relació amb la presumpta agressió sexual que hauria tingut lloc unes 24 hores abans.

Malgrat que la investigació per aclarir tot plegat encara estaria en marxa, les fonts consultades han apuntat que persones de l’entorn de la jove suposadament violada haurien anat a demanar explicacions al presumpte agressor. No està clar si la trobada va ser casual o no, en el que sí que han coincidit les fonts consultades és que s’hauria llançat aparentment una tanca contra el vehicle de l’actualment detingut quan aquest estava al volant del cotxe.

Agents de policia haurien estat pràcticament testimonis de l’incident, de l’atropellament, perquè, aparentment havien acudit a la Borda Mateu al final del partit que s’hi jugava per procedir a la detenció del gestor futbolístic pel delicte sexual

Davant d’això, i correspondrà als investigadors policials determinar exactament en quines circumstàncies, el conductor va arrencar envestint algunes de les persones que li haurien recriminat, aparentment, el comportament mostrat el dia abans. Van ser sanitaris dels bombers els que van assistir les dues persones ferides i aquestes haurien estat traslladades a l’hospital per ser ateses degudament. Amb els elements que hi havia damunt la taula, es procediria una estona després a detenir l’home. Inicialment, per la presumpta agressió sexual.

Agents de policia haurien estat pràcticament testimonis de l’incident perquè, aparentment, també estarien en les immediacions de la Borda Mateu, on s’havia jugat el partit de futbol, sabedors que l’home presumptament implicat en la suposada violació estava allà. I s’hauria acudit a detenir-lo, circumstància que va passar després de l’incident de circulació.

Del treball analític que hauria estat duent a terme la policia, de la declaració dels testimonis que s’interroguin, de les eventuals imatges que s’hagin pogut recollir si fos el cas, s’acabarà de determinar les acusacions que s’acabin formulant. Segons les fonts consultades, no serà fins la jornada d’aquest dilluns que l’actualment detingut, el director general-president de club de futbol, resident al país des de fa pocs anys, que passi a disposició judicial.

Comentaris (12)

Trending