La Batllia envia a la presó als ‘lladregots de la navalla’

Els dos joves detinguts dimarts a la nit han estat processats i enviats a la Comella acusats d’una temptativa de robatori

Una vista del centre penitenciari.
Una vista del centre penitenciari. Toni Solanelles

Durant una temporada s’estaran a la Comella. La batlle de guàrdia ha decretat aquest vespre, gairebé 48 hores després de la seva detenció, els dos joves, de 25 i 18 anys, que dimarts a la nit van assaltar un veí d’Andorra la Vella que transitava per les immediacions del carrer Riberaygua i exhibint aparentment una navalla li van exigir que els donés la cartera. L’home s’hi va resistir i va forcejar fins a donar temps a que testimonis presencials del que es pensaven que era una baralla alertessin la policia.

La responsable judicial, després d’escoltar els dos joves, un dels quals, el més gran, tot just feia una setmana que ja havia estat condemnat per la via ràpida per enfrontar-se a agents de l’autoritat després de negar-se a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia arran d’un accident de danys materials, ha decidit formalment atribuir-los un robatori en grau de temptativa i enviar-los preventivament al centre penitenciari.

Tot i que la víctima i els testimonis van veure l’arma blanca i el segon dels processats també n’ha reconegut la utilització per part del seu company, l’objecte punxant no ha aparegut

Malgrat que la investigació pràcticament es pot donar per tancada, el fet de processar els dos joves i no haver-los jutjat per la via ràpida dona marge per si apareix algun element més contra els dos joves. Per exemple, per si s’acabés localitzant, circumstància que sembla molt complicada hores d’ara, l’arma que l’home de 25 anys, que sense cap dubte duia la veu cantant, hauria exhibit a la víctima, de prop de 60, per atemorir-la.

Tant l’home que va rebre l’ensurt com els testimonis presencials haurien assegurat que el jove va emprar una navalla. Petita. Però navalla. Fins i tot el company d’aventures delictives, és a dir, el segon dels processats, també hauria admès l’ús de l’arma blanca. Però aquesta no hauria aparegut. I és que els dos joves no van ser detinguts ben bé en el lloc dels fets sinó una mica més enllà. En intuir que s’havia avisat la policia -els testimonis pensaven que es tractava d’una batussa a tres-, els dos joves delinqüents van marxar.

Una imatge de la zona on va passar el fet.

Relacionat

Amenacen amb una navalla un home al bell mig del carrer per robar-li la cartera

Però s’acabarien discutint entre ells i això va ser clau perquè la patrulla que havia estat alertada tingués temps de fer una petita recerca, localitzar-los, controlar-los i acabar-los detenint. Seria en el trànsit de la fugida i la discussió posterior que, suposadament, els ara empresonats, i especialment l’home de 25 anys, s’hauria desfet presumptament de la navalleta per atenuar la seva malifeta en cas de ser enxampats, com així va succeir.

Comentaris (9)

Trending