Sant Jordi fred però amb un sector editorial “creixent i fort”

(AMB VÍDEO) Des de primera hora del matí les parades de llibres i roses desafien les baixes temperatures mirant d’atraure uns compradors que tenen un bon gruix de propostes literàries del país on escollir i amb els autors sempre a punt per dedicar les seves obres

Comentaris

Fira de Sant Jordi a Andorra la Vella.
Fira de Sant Jordi a Andorra la Vella.

La diada de Sant Jordi ha donat el tret de sortida a totes les parròquies amb les tradicionals parades de llibres i roses que enguany els toca desafiar el fred. La nevada ha quedat restringida a les cotes més altes del país, però els petits flocs empesos pel vent arriben també a les parròquies centrals, acompanyant una jornada en la qual els autors del Principat tenen un espai reservat, especialment per les nombroses opcions que es poden trobar enguany al mercat.

Sant Julià de Lòria ha estat la parròquia més matinera a donar inici a la festa. La plaça Laurèdia acull la fira que compta amb 12 parades de productes típics de la jornada i els autors nacionals ja han pogut fer un primer contacte amb els seus lectors, estampant firmes mentre aguantaven estoicament el fred de primera hora. Més d’una desena d’escriptors, alguns ja veterans i d’altres que s’estrenen per als quals el Sant Jordi és una diada d’allò més especial.

 

Cap al migdia, l’activitat s’ha traslladat a la capital, que compta amb la fira més gran, ubicada un any més a la plaça del Poble: 51 parades de llibres, roses, artesania i manualitats relacionades amb Sant Jordi, 5 més que l’any passat. Els autors continuaran allí la seva ruta per firmar llibres, que finalitzaran, a la tarda, a Escaldes-Engordany. En aquest cas la fira està situada a la plaça Coprínceps.

Com és habitual, les autoritats s’han passejat aquest dimarts al matí per la fira d’Andorra la Vella des d’on, el cap de Govern, Xavier Espot, ha destacat “el creixement i la fortalesa” del sector editorial. “Una vegada més batem rècord de llibres editats a Andorra, autoeditats o d’autors andorrans editats a fora i crec que això és una excel·lent notícia”, ha remarcat Espot, afegint que “demostra que al final si des del Govern i els poder públics estem al costat del sector cultural, del sector editorial i dels mateixos escriptors en la llengua pròpia i oficial, al final es tradueix en bons resultats”.

 

De fet, el cap de Govern ha convidat a “tots els andorrans i residents” a ajudar apostant per llibres d’autors o d’editorials andorranes aquest dia de Sant Jordi. En el seu cas, ha reconegut que li n’han regalat molts, però no ha volgut revelar les seves preferències per no generar conflictes. “Majoritàriament els llibres editats són d’una excel·lent factura, per a tots els públics i la tria és més que suficient per no haver de recórrer a llibres de fora”, ha conclòs.

De la seva banda, el cònsol major d’Andorra la Vella, Sergi González, ha destacat també “el canvi” que ha suposat que fa pocs anys tan sols hi havia “quatre escriptors” del país i ara la presència és molt més nombrosa i amb molta varietat de títols. El cònsol ha posat en relleu, també que “tot i el fred, la cultura té més força que quatre flocs de neu”.

Etiquetes

Comentaris

Trending