Amenacen amb una navalla un home al bell mig del carrer per robar-li la cartera

La policia deté dos joves extremadament conflictius després de ser alertada d’una aparent baralla entre tres persones a la zona de Prada Ramon d’Andorra la Vella

Una imatge de la zona on va passar el fet.
Una imatge de la zona on va passar el fet. Toni Solanelles

Sia per l’impacte mental de la pandèmia o per la crisi econòmica que cada vegada es deixa sentir més, la situació és cada vegada més preocupant i perillosa també als carrers del Principat. Un avís rebut per la policia per una aparent baralla entre tres homes a la zona de Prada Ramon, entre els carrers Sardana i Bonaventura Riberaygua, va acabar amb la detenció de dos joves, extremadament conflictius i molt violent almenys un d’ell, per haver intentant robar a cop de navalla la cartera al tercer en discòrdia.

Els fets van passar aquest dimarts pels volts de les 10 de la nit. Veïns de la zona, vianants que passaven pel carrer, van alertar la policia d’una baralla entre tres homes a Prada Ramon. Una patrulla es va desplaçar a corre-cuita fins a l’indret i, d’entrada, va frenar l’altercat. Fetes les oportunes indagacions sobre el terreny mateix, es va poder comprovar com no es tractava de cap baralla sinó d’un home que forcejava amb dos joves que pretenien atracar-lo. No el van arribar a punxar. Però perquè la víctima, corpulent, va poder plantar cara amb més o menys sort.

Els dos arrestats, de 25 anys i 18 anys, passaran a disposició judicial, aparentment aquest dijous; la víctima de la temptativa de robatori té uns 60 anys

Els joves, de 25 anys el més violent i que té diversos antecedents, i de 18 l’altre, habitual acompanyant i subordinat del primer, sense solta ni volta aparent, haurien exhibit una petita navalla -que les fonts consultades no han pogut aclarir si es va localitzar en el mateix moment- per exigir-li que els lliurés la cartera. El robatori que es pretenia a l’home, de prop de 60 anys, no es va arribar a consumar. Però per la defensa aferrissada de la víctima, l’alerta donada pels testimonis presencials i l’actuació policial posterior.

Les fonts consultades s’han mostrat altament preocupats pel fet que puguin començar a proliferar conductes com la descrita. De fet, han assegurat alguns consultats, cada cop és més habitual trobar navalles per part de la policia en intervencions de poc calat però que poden acabar violentant-se. Dels dos detinguts, que passaran a disposició judicial aquest dijous i tenen molts números d’ingressar al centre penitenciari, el més gran just feia una setmana que ja havia protagonitzat un incident ressaltable.

INCIDENT

Els consultats han explicat que el comportament d’aquest noi és altament agressiu, que s’ha vist embolicat en múltiples aldarulls, per exemple era un dels habituals que buscava brega -o contribuïa almenys a animar la festa- quan encara en pandèmia hi va haver diferents altercats a l’avinguda Consell de la Terra d’Escaldes. Més recentment, dimarts passat a la nit, va protagonitzar un accident de danys materials a la Massana que va derivar en tot un altercat que li acabaria comportant una condemna per via ràpida sense ingrés penitenciari.

Arran d’aquell accident de trànsit, es va negar a rebre assistència mèdica, va oposar-se a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia i de tòxics, i es va enfrontar als policies intervinents. Més encara, quan arran de la detenció per desobediència a l'autoritat va haver de passar a disposició judicial, i després de mostrar un comportament anòmal i agressiu a les cel·les, ja en la sala on se li va fer el judici ràpid (ordenança penal) no es va estar d’increpar i fins i tot voler agredir totes les persones que hi havia a la sala. Des del fiscal a la batlle passant per l’advocat defensor.

Van haver de saltar com van poder els policies que l’havien custodiat fins a la Seu de la Justícia. I també amb posterioritat, quan va ser condemnat però alliberat, va muntar un altre petit altercat amb els vigilants de seguretat de l’edifici judicial. Va haver de tornar a intervenir la policia i finalment va tocar pirandó. Fins que una setmana després i aparentment sense carnet de conduir, li va donar per amenaçar amb una navalla un vianant que, sortosament per a ell, li va plantar cara amb èxit.

Comentaris (42)

Trending