Tensió interna a Ciutadans Compromesos pel suport públic al pla de xoc per l’habitatge

Un nodrit grup de simpatitzants i militants de la formació massanenca no estan d’acord ni amb les mesures presentades ni, especialment, amb la manera de comunicar-les

El president del grup parlamentari de CC, Carles Naudi, en una compareixença al Consell.
El president del grup parlamentari de CC, Carles Naudi, en una compareixença al Consell. SFGA

Les mesures plantejades pel Govern en relació amb l’habitatge i el creixement sostenible estan fent estralls entre les formacions que fan costat a l’executiu. Malgrat que públicament es vulgui fer passar el missatge que tot és una bassa d’oli, la realitat és molt diferent. En un dels socis minoritaris dels demòcrates, la formació massanenca Ciutadans Compromesos (CC), la tensió interna que hi ha és més que notable. Prou que ho saben els consellers generals de la formació -Carles Naudi i Manuel Linares-, que reben els missatges de malestar.

Més enllà del desacord amb les mesures plantejades en el marc del pla de xoc, que no convencen ni poc ni gens molts dels simpatitzants i militants de la formació massanenca, hi ha “decepció” amb com s’està gestionant tot plegat. Una de les coses que més malestar ha generat és el fet que s’estigui publicitant “de cara a la galeria” un suport “que mai no s’ha donat perquè formalment no s’ha consultat però és clar que hi ha molta divisió interna”, han indicat les fonts.

Hi ha qui preferiria, dins mateix de CC, trencar amb demòcrates encara que això suposés haver de sortir del Govern. L’altra qüestió, i aquí és on es ‘collen’ els consellers generals, és si la informació no va circular com hauria i no es va informar d’una qüestió sobre la qual s’hauria treballat almenys amb els parlamentaris i aquests no haurien tramès allò amb què s’estava treballant, fet que llavors gira el malestar amb els propis representants polítics.

Com també passa a Demòcrates, hi ha també la sensació que per moltes virtuts o capacitats de solució que puguin tenir algunes de les mesures anunciades, no s’ha sabut exposar prou bé, no s’ha sabut comunicar de la millor manera el que es pretenia dur a terme. La discrepància interna també hi és a Acció. Però en aquest cas, la seva influència és cada vegada més residual i, evidentment, l’únic càrrec electe directe, Marc Magallon, ha donat suport sense fissures a les mesures anunciades.

Comentaris (13)

Trending