Lectors més connectats a l’Altaveu

Seguint la tendència a tot el món després de la pandèmia, hi ha hagut una regressió de visites durant el 2022 però el digital natiu de consulta transversal obligada al país ha incrementat l’oferta comunicativa amb podcasts i ha vist augmentats els temps de lectura dels usuaris

Comentaris

L'Altaveu està plenament consolidat.
L'Altaveu està plenament consolidat.

Més articles llegits en cada connexió (2,18) i temps de lectura cada cop més llargs (fins a 2 minuts i 46 segons). La fidelització i l’interès que van generant els continguts que publica de forma constant l’Altaveu és evident. I ho ha estat durant el 2022 de forma clara. L’any que acabem de deixar enrere ha estat el primer de la suposada nova normalitat i això s’ha notat en molts aspectes. No obstant això, el mitjà andorrà nadiu per excel·lència i que ha esdevingut de consulta obligada des de l’esclat de la crisi sanitària no ha parat d’increment l’oferta comunicativa, ara amb podcasts.

La incidència informativa arran de la Covid va baixar moltíssim durant el 2022 i això s’ha notat a Andorra i a arreu a nivell informatiu. Menys articles dedicats a aquesta temàtica i una regressió de visites que, d’una manera o altra, era esperable i s’ha donat, en major o menor mesura, a tots els mitjans de comunicació del món. La finalització dels confinaments i les limitacions ha permès poder disposar d’altres formes d’esbarjo, d’oci. Fins i tot, ha possibilitat tenir formes de consulta directa en relació a un tema d’interès.

En tot cas, durant el 2022 l’Altaveu va tenir més de 17 milions de pàgines vistes (en xifres rodones, 17.277.000 visites), això suposo una reculada del 13% respecte dels dos exercicis anteriors, en què la xifra esmentada va arribar als 20 milions. Durant el 2022 s’han publicat 9.525 articles diferents, dels quals 155 han estat articles d’opinió (tres per setmana aproximadament) en una àrea en què l’Altaveu està treballant per reforçar.

Com és obvi, la majoria de les visites provenen del Principat mateix, d’Andorra. Però no amb la supremacia que hom pensaria. Segons les dades oficials de què disposa l’Altaveu respecte el seu propi funcionament, el 47% de les visites són d’Andorra, el 39% les sumen entre Espanya i França i el 14% restant prové d’altres punts d’arreu del món, amb els Estats Units com un dels indrets des d’on més es consulta (això, és clar, si es té en compte la ‘matrícula’ d’on procedeix la connexió de la consulta a la pàgina que s’estigui llegint).ELS ARTICLES MÉS LLEGITS


Façana de l'hospital.

Relacionat

Revolta a infermeria de l’hospital pel comportament d’un traumatòleg

Meritxell Ayuso Sanfeliu.

Relacionat

Mor la impulsora dels gimnasos Fit i de la firma pastissera Meri Cookie

Pablo Soler, director corporatiu del Grup Heracles.

Relacionat

Una malaltia fulminant s’emporta el director corporatiu del Grup Heracles

Efectius dels cossos de seguretat pugen el cos a l'ambulància un cop s'ha pogut recuperar de sota del camió.

Relacionat

Detingut el conductor del camió implicat en l’atropellament mortal a l’avinguda Santa Coloma

Temporers esperant el bus l'any passat.

Relacionat

“Diuen que a Andorra es troba feina en una setmana i això és mentida, em sento enganyat”Per segon any consecutiu, el 2022 a l’Altaveu també hi ha hagut lloc per a produccions audiovisuals de nivell, amb reportatges de temàtica diversa, peces informatives d’actualitat, perfils de personatges del Principat o, en el cas de l’any passat, un seguiment exhaustiu i sobre el terreny d’un dels combois que la Creu Roja Andorrana va fer a Ucraïna. En total, hi ha hagut 291.000 visualitzacions a Youtube.

Per anar reforçant l’oferta comunicativa, i tot i analitzant altres suports i formats, des del setembre l’Altaveu ha incorporat el format podcast, que hauria d’anar guanyant protagonisme amb el temps. En tot cas, i disponibles en més de deu plataformes diferents (Spotify, Apple, Amazon…), cada setmana -hores d’ara els dimecres- hi ha un nou episodi sobre l’actualitat del país o temes d’interès per a Andorra. S’han emès disset podcasts.

Presents a Twitter, Facebook, Instagram i LikedIn, les xarxes socials de l’Altaveu també han anat creixent de manera sostinguda durant l’any passat. A més, un dels pilars fonamentals del digital i dels professionals que en generen el contingut és la interactivitat constant amb els lectors i usuaris. I mirar de generar temes d’interès des d’una òptica pròpia, seguint de prop les xarxes d’arreu però sense ser-ne ni esclaus ni simples repiuladors.ELS VÍDEOS MÉS VISTOS


https://youtu.be/ec5kt-3FEWU


ELS PODCASTS AMB MÉS DESCÀRREGUES


Relacionat

Portugal és el principal competidor d’Andorra a l’hora d’atraure inversió estrangera

centre de mineria de criptomonedes

Relacionat

Fàbrica de ‘criptos’

Sílvia Riva i Joan Sans durant la presentació de la darrera campanya de promoció de l'ús del català.

Relacionat

La manca de temps i la pèrdua d’utilitat del català, entre els motius per no aprendre’l

Un treballador en una obra

Relacionat

Importació de mà d’obra: entre l’ètica i la ‘legalitat’ 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending