La manca de temps i la pèrdua d’utilitat del català, entre els motius per no aprendre’l

[PODCAST] [a Fons] Tot i que la llengua catalana és l’idioma oficial del país i l’administració ofereix diversos recursos administratius per poder-s’hi endinsar, molts dels nouvinguts en prescindeixen

Sílvia Riva i Joan Sans durant la presentació de la darrera campanya de promoció de l'ús del català.
Sílvia Riva i Joan Sans durant la presentació de la darrera campanya de promoció de l'ús del català. SFGA

El català és la llengua oficial d'Andorra. La llei ens dona drets i deures. Això és el que ens recorda la campanya impulsada aquesta mateixa setmana pel Servei de Política Lingüística. Les queixes per incomplir la norma s'han multiplicat aquest any i també els comentaris a les xarxes socials per les dificultats de ser atès en català a comerços, bars i fins i tot a algun servei públic com l'hospital.

La pregunta és per què els nouvinguts que no la tenen com a llengua materna, no l'aprenen o els costa utilitzar-la? Un dels problemes és la manca de temps tot i els recursos que el Govern ofereix de forma gratuïta, un altre és la pèrdua de la seva utilitat més enllà del contacte amb les administracions. A l'Altaveu a Fons analitzem avui la situació amb tres persones que fa anys van venir al país sense conèixer l'idioma. També escoltarem la visió dels empresaris.

 

Listen on Spotify Listen on Amazon Music Listen on Apple Podcasts Listen on Google Podcasts

Comentaris (22)

Trending