Detingut el conductor del camió implicat en l’atropellament mortal a l’avinguda Santa Coloma

Una dona ha estat envestida pel vehicle a l’encreuament amb el carrer de la Closa i ha perdut la vida pràcticament a l’acte, fets pels quals al conductor se li imputa un presumpte delicte d’homicidi per imprudència

Efectius dels cossos de seguretat pugen el cos a l'ambulància un cop s'ha pogut recuperar de sota del camió.
Efectius dels cossos de seguretat pugen el cos a l'ambulància un cop s'ha pogut recuperar de sota del camió.

Una dona ha mort aquesta tarda en ser atropellada per un camió al carrer de la Closa d’Andorra la Vella, al costat de l’encreuament amb l’avinguda Santa Coloma. L’accident ha tingut lloc al costat de la rotonda que també dona accés a Gil Torres i, malauradament, la víctima hauria patit ferides letals en passar-li per sobre el vehicle. Tot i la rapidesa amb la qual han acudit els serveis d’emergència, no s’ha pogut fer res per evitar el fatal desenllaç. El conductor, que ha donat negatiu en el control d’alcoholèmia, ha estat detingut per un presumpte homicidi per imprudència.

El fatal succés s’ha produït cap a dos quarts de cinc de la tarda, a l’entrada del carrer de la Closa des de l’avinguda Santa Coloma. El camió, segons els testimonis, hi volia accedir per arribar a l’estacionament que té l'empresa de transport a la qual pertany. Hauria estat durant aquesta maniobra quan hauria envestit la dona, que tot apunta que es tractaria d’una padrina que residia a un dels edificis dels voltants.

Efectius de la policia ja han començat a treballar en la investigació del succés, buscant testimonis i, fins i tot, si alguna càmara de videovigilància podria haver enregistrat els fets

Ràpidament, s’ha avisat als cossos d’emergència. Fins al lloc dels fets s’han desplaçat el camió de Bombers, dues ambulàncies -una de cos d’extinció i una altra del servei d’urgències mèdiques (SUM)-, efectius del cos de policia i diversos urbans d’Andorra la Vella. En arribar, però, han pogut poc fer més que constatar la defunció de la dona. De fet, i segons alguns dels testimonis, com a mínim dues de les rodes del camió li haurien passat per sobre, provocant-li gairebé la mort a l’acte. El cos de la víctima ha quedat molt malparat.

Un cop constatat que per la dona no hi havia res a fer, s’ha procedit a tapar el cos a l’espera de poder recuperar-lo de sota del camió. La maniobra no ha estat fàcil i s’ha allargat durant gairebé una hora. Entre altres coses, s’ha hagut de retirar part de la mercaderia que portava el vehicle. Durant tota aquesta estona, l’avinguda Santa Coloma s’ha hagut de tallar al trànsit.

En concret, des de l’encreuament amb la Baixada del Molí fins a Santa Coloma. Com a conseqüència, el trànsit s’ha complicat de forma important a la zona, especialment a l’avinguda Tarragona i a Prat de la Creu. Fins a gairebé les sis de la tarda, no s’ha pogut obrir de nou la via a la circulació.

Cap al lloc dels fets també s’ha desplaçat l’equip d’investigació de la policia. A banda de buscar testimonis directes dels fets, també han demanat si als establiments propers hi havia càmeres de videovigilància que haguessin pogut enregistrar el terrible succés. La investigació, justament, haurà de determinar quines han estat les causes. De moment, al conductor del vehicle se li ha practicat el preceptiu control d’alcoholèmia. Ha donat negatiu. Tot i això, ha estat detingut. Segons s’ha informat des del cos d’ordre, es considera el presumpte autor d’un delicte contra la vida humana independent. Més concretament, d’un homicidi per imprudència.

Pel que fa a la víctima, es tracta d’una padrina que residia a un dels edificis del costat, d’una vuitantena d’anys. Acostumava a sortir a passejar per la zona i el cop ha estat dur per a la família. En assabentar-se que hi havia hagut l’accident, han intentat sense èxit localitzar-la davant la sospita que es podria tracta d’ella. Malauradament, al cap de poca estona s’han confirmat els presagis.

Entre els veïns consultats per Altaveu, s’ha posat en relleu que l’encreuament, sobretot a la rotonda, és un punt conflictiu, on s’han viscut anteriorment altres ensurts, afortunadament sense les greus conseqüències d’aquest dimecres. Alguns d’ells lamentaven que fa temps que s’ha reclamat un semàfor per regular la circulació sense que, per ara, s’hagi escoltat aquesta reclamació.

Comentaris (33)

Trending