Una malaltia fulminant s’emporta el director corporatiu del Grup Heracles

D’una seixantena anys i una part de la trajectòria professional lligada a la multinacional Bayer, Pablo Soler feia vuit anys que marcava l’estratègia financera i d’expansió de la principal constructora del país

Pablo Soler, director corporatiu del Grup Heracles.
Pablo Soler, director corporatiu del Grup Heracles.

Una malaltia fulmimant, tot just d’un mes de durada, ha acabat amb la vida del director corporatiu del Grup Heracles. Pablo Soler Fraile, nascut a Barcelona fa una seixantena d’anys, feia vuit anys que marcava l’estratègia financera i d’expansió de la principal constructora del país. Aquest dilluns a la tarda va morir a l’Hospital de Barcelona, on estava ingressat, en no poder superar la malaltia contra la qual havia iniciat fa poques setmanes una lluita atroç.

Soler va aterrar a Heracles fa poc més de vuit anys empès per un antic directiu del grup constructor andorrà. Des del 2014 era el responsable corporatiu de les àrees de finances, administració, control de gestió, consolidació, fiscal, assessoria jurídica, recursos humans i transformació digital del grup sense tenir presència, però, en el consell d’administració, fet que el diferenciava tècnicament del CEO d’una companyia. En qualsevol cas, segons que han remarcat les fonts consultades, el seu paper en l’engranatge empresarial d’Heracles era molt important i la estupefacció de la seva defunció més que evident.

Especialista en administració d’empreses, formació acadèmica que va fer la dècada del 1980 a Esade, centre universitari amb el qual anys després col·laboraria com a docent, va treballar per diverses empreses. Els seus inicis professionals van estar lligats a la consultora Arthur Andersen i a Panrico. Però més d’una dècada va ocupar diversos càrrecs a la multinacional Bayer. Coneixia abans d’estar a Heracles el sector de la construcció i els serveis hotelers i turístics.

Des del Grup Heracles s'ha lamentat "amb profunda tristesa" el traspàs del finat, de qui s'assegura que era "una persona molt estimada, gran professional i part important de l’empresa" i han aprofitat per "expressar el més sentit condol a la família i amics".

Comentaris (3)

Trending