Portugal és el principal competidor d’Andorra a l’hora d’atraure inversió estrangera

[Podcast][a Fons] Per instal·lar-se al país, els inversors han de fer prop de 100 tràmits, i més de 25 desplaçaments a notaries, govern, comuns o bancs

L'arribada de nous residents que compleixen el perfil d'inversor, que munta un negoci o estableix la seva empresa al país i així també la seva residència fiscal, és cada cop més freqüent. Malgrat això no podem dir quants nous residents hi ha al país que hagin arribat amb un permís de residència i treball a compte propi, i és que és gairebé impossible creuar les estadístiques d'inversió estrangera amb les d'immigració per treure'n l'entrellat.

 

Listen on Amazon Music Listen on Spotify Listen on Google Podcasts Listen on Apple Podcasts Listen on Podcast Addict

Sí que sabem que Andorra competeix amb altres països per atraure aquest capital i un dels més interessants és Portugal. Andorra ofereix un clima fiscal favorable i bona qualitat de vida, igual que Portugal, però cal que millori en agilitat. Ara com ara es necessiten més de 100 passos per assolir la residència, tot tràmits i paperassa encara no digitalitzada, i més de 25 desplaçaments a notaries, govern, comuns o bancs. El temps que porta tot aquest procés va des dels 3 mesos als 8 depenent de cada cas.

Tanmateix, aquest nou tipus de resident amb un poder adquisitiu alt ha agreujat el problema de l'habitatge. Per posar-hi fre o més racionalitat, des de la majoria al Consell General s'intenta endurir els requisits per entrar al país. Tot això t'ho expliquem en aquest episodi de l'Altaveu a Fons de la mà d'assessors que es dediquen a acompanyar els nous residents en aquest procés i també d'un testimoni que ens explica la seva experiència.

 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending