Importació de mà d’obra: entre l’ètica i la ‘legalitat’

[Podcast] El debat continua. És legal o no que les condicions laborals dels treballadors peruans de la construcció no compleixin els mínims de la legislació andorrana? Segons el Govern sí. Segons el Partit Socialdemòcrata la situació genera molts dubtes. De tot això en parlem a l'episodi d'aquesta setmana de l'Altaveu a Fons

Un treballador en una obra
Un treballador en una obra

Qui té raó l'informe jurídic del Govern o la interpretació del Partit socialdemòcrata?. La legislació andorrana garanteix que qualsevol treballador al país tingui els mínims garantits o només als que han signat un contracte amb una empresa andorrana?, si els treballadors venen subcontractats per una empresa de fora, prima el que diu el contracte en base la llei del país d'origen o els mínims del Principat?

 

 

Listen on Google Podcasts Listen on Podcast Addict Listen on Spotify Listen on Amazon Music Listen on Apple Podcasts

Aquest debat ja es va mantenir dijous passat al Consell General i continua obert després que l'Altaveu Mèdia hagi publicat un reportatge amb el testimoni dels treballadors que venen del Perú i que expliquen en quines condicions ho fan. A l'Altaveu a Fons aquesta setmana entrem al debat i escoltem com la periodista Alba Baró va aconseguir parlar amb alguns d'aquests treballadors tot i la por que tenien a ser acomiadats. Per aquest motiu les seves veus apareixen distorsionades.

Gallardo, durant un acte d'aquest dimarts, la signatura de l'adhesió de 4 noves empreses al programa a la xarxa inclusiva.

Relacionat

Gallardo afirma que els contractes en un altre país estan per sobre de les lleis andorranes

Una obra en construcció al país.

Relacionat

Mà d’obra peruana

 

Comentaris (25)

Trending