La polèmica que va fer fer marxa enrere al Govern

Jover admet per escrit que l’enrenou provocat per la controvertida contractació d’un despatx jurídic per contribuir a l’elaboració d’esmenes per a la llei d’actius digitals va ser el que va portar anul·lar el contracte però que mai es va voler envair competències

Comentaris

Eric Jover durant una de les moltes compareixences que fa.
Eric Jover durant una de les moltes compareixences que fa. J. A. VILADOT / SFGA

El ministre de Finances, Eric Jover, reconeix sense embuts en una resposta parlamentària escrita al president del grup de Terceravia, Josep Pintat, que va ser arran de la «polèmica sorgida» que el Govern va decidir fer marxa enrere en relació amb la contractació d’un despatx d’advocats que havia d’ajudar a elaborar les esmenes a la proposició de llei dels actius digitals promoguda per la coalició parlamentària que dóna suport a l’executiu. Això sí, el titular de Finances deixa clar que «en cap cas el Govern no ha volgut assumir competències del Consell General».

Quan va transcendir arran del BOPA que el Govern contractava per 74.000 euros un bufet jurídic establert al país per elaborar esmenes, es deia tal qual, en relació a l’esmentada proposicó de llei, es va generar un important enrenou. I Terceravia va demanar explicacions per escrit. La resposta ha arribat hores d’ara, quan ja fa moltes setmanes que l’executiu va decidir fer marxa enrere. En la seva resposta, Jover recorda la complexitat de la matèria i recorda que ja en el criteri governamental emès sobre la proposició de llei, que era un vol i dol, s’hauria advertit que el Govern encomanaria un informe. «Tenia per objectiu ajudar els grups parlamentaris en la seva tasca d’anàlisi d’un text tan complex», manté el ministre.

Una sessió tradicional del Consell General amb membres del Govern en primer terme.

Relacionat

Govern envaeix competències legislatives: ‘fitxa’ un bufet jurídic per esmenar una proposta de llei

Jover explica que «vista la polèmica sorgida i amb l’afany que la tasca parlamentària es pogués centrar en el fons de la norma i no en altres debats sobrevinguts poc productius, el Govern va decidir anul·lar l’encomanament d’assessorament. Per aquest motiu, va comunicar a la Uifand i a l’AFA que si ho creien escaient havien de ser ells que analitzessin la norma proposada i, si fos oportú, fessin arribar els seus comentaris als grups parlamentaris». El ministre insisteix en diverses ocasions sobre la mateixa qüestió.

Josep Pintat dirigint-se a l'hemicicle des de la tribuna d'oradors del Consell General.

Relacionat

Pintat demana explicacions al Govern pel contracte de les esmenes

«Amb aquests treballs el Govern volia donar compliment al compromís públic que va assumir amb la publicació del criteri de la Llei de la representació digital d’actius mitjançant l’ús de la criptografia i de la tecnologia de llibre registre distribuït i blockchain», afirma Jover que recorda que la feina encarregada «s’hauria fet arribar als grups parlamentaris de la cambra» i que es va optar per fer una contractació externa «vist que ni la Uifand, ni l’AFA, ni el mateix ministeri de Finances no disposen dels recursos humans adients per fer aquesta anàlisi». Amb tot, i arran de la polèmica, es va optar per «anul·lar aquest encàrrec i va cedir la iniciativa de l’anàlisi de la norma, si ho consideraven oportú, a la Uifand i a l’AFA».

Comentaris (1)

Trending