Govern envaeix competències legislatives: ‘fitxa’ un bufet jurídic per esmenar una proposta de llei

Estupefacció al Consell General per la publicació al BOPA de la contractació per part de l’executiu del despatx Cases & Lacambra perquè faci l’assessorament per redactar les esmenes a la llei d’actius digitals

Una sessió tradicional del Consell General amb membres del Govern en primer terme.
Una sessió tradicional del Consell General amb membres del Govern en primer terme. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La contractació per part del Govern d’un despatx jurídic perquè faci l’assessorament pertinent per fer esmenes a la proposició de llei d’actius digitals està causant entre estupefacció i indignació en diversos sectors del Consell General. L’executiu té iniciativa legislativa, però no pas cap mena d’atribució per poder esmenar els textos més enllà, com és el cas, d’emetre un criteri abans que sigui presa en consideració, si escau, una proposició legislativa.

D’aquí que la més que evident, almenys aparentment, invasió de competències legislatives està fent certs estralls a la cambra parlamentària. L’edicte publicat aquest dimecres al BOPA, aparentment no deixa lloc a dubtes. El Govern adjudica al bufet Cases & Lacambra “treballs d’assessorament en la redacció de les esmenes a la proposició de llei de la representació digital d’actius mitjançant l’ús de la criptografia i de la tecnologia de llibre registre distribuït i blockchain”.

L’encàrrec sembla clar i l’objecte més encara: esmenes a una proposició d llei, una matèria que només correspon als grups parlamentaris. L’adjudicació es fa per la via directa i per un muntant de 75.240 euros. Segons l’edicte en qüestió, que fa referència a un acord del consell de ministres de la setmana passada, la feina que s’encarrega a Cases & Lacambra és “fins al 31 de desembre del 2021, renovable anualment previ acord de Govern i fins a la finalització dels treballs, sense poder superar els sis anys, d’acord amb la Llei de contractació pública”.

Comentaris (1)

Trending