264.000 persones van veure ‘El mirall andorrà’

El documental assoleix una quota de pantalla del 10,8%, només superat en el ‘primer time’ pel programa ‘Supervivientes Tierra de nadie’

Una imatge del documental, amb la manifestació que va fer-se ara fa uns mesos.
Una imatge del documental, amb la manifestació que va fer-se ara fa uns mesos.

L’emissió del documental ‘El mirall andorrà’ va ser seguit per 264.000 espectadors. Això el converteix en un dels vint programes més vistos de la jornada a Catalunya i en el segon amb millors dades dins de l’horari de ‘prime time’. La seva quota de pantalla es va situar en el 10,8%. A banda, els seus responsables asseguren que el programa ha generat “soroll” i “polseguera”.

Segons les dades, l’espai ‘Sense Ficció’ dins del qual es va emetre el documental, que analitzava la situació de l’avortament a Andorra i, sobretot, els problemes que genera que estigui penalitzat en tots els supòsits, va reunir davant la pantalla una audiència mitjana de 264.000 persones. Se situa com a l’onzè programa més vist a Catalunya durant tot el dimarts. El superen espais molt consolidats a la graella televisiva catalana com els informatius de la mateixa TV3, l’humor de ‘Està passant’ o la sèrie de tarda, ‘Com si fos ahir’.

"Hem posat damunt la taula un problema fins ara desconegut a Catalunya", afirma el seu codirector, Albert Segura

L’espai va aconseguir una quota de pantalla del 10,8%. De fet, va ser el segon més vist dins la franja de ‘prime time’ a Catalunya. A aquella hora, només ‘Supervivientes Tierra de Nadie’ va aconseguir tenir més audiència.

Pel que fa a Andorra, i segons les dades facilitades per Andorra Telecom, l'índex de seguiment va ser també important. De fet, superior. Almenys entre els que tenen contractat el servei de televisió per fibra. Va ser vist pel 18% dels clients que, en aquella franja, seguien algun programa de l'oferta de la parapública. 

Consultats per Altaveu, els responsables de ‘El mirall andorrà’ han posat en relleu que el documental ha tingut un impacte important a Catalunya. Ha generat, asseguren, “soroll” i “polseguera”. El seu codirector, Albert Segura defensa que “hem fet un documental que dona sentit a la televisió pública, valent, de denúncia, posant damunt la taula un problema fins ara desconegut a Catalunya” i destaca que “és una aposta valenta programa aquest tema en ‘prime time’”.

Jornada sobre el tema a Barcelona

El tema, a més, tornarà a posar-se sobre la taula aquest dijous amb motiu de la jornada organitzada per l’associació Ca la dona a Barcelona. ‘Pel dret a l’avortament a Andorra i arreu’ és el títol de l’acte que comptarà amb la participació d’Stop Violències i de l’Institut de Drets Humans. Començar a dos quarts de set de la tarda.

-

Relacionat

La coalició governamental ‘alliçona’ les bases sobre el debat de l’avortament
Un instant del documental.

Relacionat

El mirall andorrà amb la cotilla de sempre
Una imatge del documental, amb la manifestació que va fer-se ara fa uns mesos.

Relacionat

TV3 furgarà en la polèmica de l’avortament a Andorra
Albert Segura, periodista i codirector de 'El mirall andorrà'

Relacionat

“Al documental hi parlen dones amb la cara tapada i la veu distorsionada com si fossin terroristes només per haver avortat”

Comentaris (3)

Trending