La coalició governamental ‘alliçona’ les bases sobre el debat de l’avortament

Les formacions majoritàries envien instruccions per evitar sortides de to en relació amb l’emissió del documental de TV3 i fomentar més encara la polèmica

-
-

L’emissió del documental ‘El mirall andorrà’ al primer canal de Televisió de Catalunya (TV3) ha causat i està causant una enorme incomoditat en el Govern i la coalició governamental -i no cal dir en algunes altres institucions començant per la Mitra- fins al punt que per evitar que el debat sobre l’avortament que l’esmentat programa torna a posar sobre la taula s’enverini més encara s’han enviat instruccions a les bases i els dirigents dels partits per com actuar. De cap manera els grups majoritaris volen fomentar la polèmica de la qual ara com a mínim també n’hi haurà plena consciència a Catalunya.

Les formacions que donen suport a l’executiu haurien tramès, cadascú a la seva manera, una mena de manual d’instruccions de com actuar. En aquest sentit, per exemple, Liberals d’Andorra hauria estat probablement el més clar, almenys fins allí on ha pogut arribar l’Altaveu. “Els nostres càrrecs electes a Govern i Consell General ja han rebut un argumentari per quan es demanin valoracions sobre el documental”, s’ha deixat clar en la comunicació enviada als afiliats i simpatitzants.

En aquest sentit hi havia tres ‘normes’ clau. Per exemple “no fer atacs, ni qüestionar cap dels testimonis del programa” perquè “les dones que sortiran a contrallum i amb veu distorsionada expliquen una experiència personal que hem de respectar tot i que en alguns moments ataquin a l’Estat andorrà”. També es recomanava “no fer tuits o publicacions a les xarxes amb missatges radicals sobre el documental o atacant a TV3” per l’emissió del programa atès que “només estem afavorint que es creï més polèmica i donem arguments a aquells (tant del país com de fora) que segur que atacaran el bon nom d’Andorra”. Finalment es deixava clar que “en el cas que s’opti per fer un missatge, aquest ha de ser constructiu i amb respecte”.

Cap de les formacions governamentals -tampoc el Govern, és clar- han fet cap referència via Twitter per exemple al programa. Ciutadans Compromesos és molt poc actiu i Demòcrates i Liberals, les darreres piulades que han fet tenien a veure amb la presentació del llibre pòstum d’Antoni Morell. Terceravia tampoc no n’ha fet cap esment a l'emissió del documental de la Televisió de Catalunya. Per contra, el perfil ‘corporatiu’ del PS sí que s’ha referit a la qüestió destacant la intervenció en el programa del president i la presidenta suplent del grup parlamentari, Pere López i Judith Salazar, respectivament.

Comentaris (8)

Trending