Cops de raqueta des d'Ordino

El tennista resident Marco Trungelliti  carrega contra l'ATP, els polítics i el seu país, l'ArgentinaEl número 231 del rànquing mundial viu el confinament de la pandèmia de la Covid-19 en un pis del Serrat

El tenista argentí Marco Trungelliti viu el confinament en el seu pis del Serrat, a Ordino. Als 30 anys és el número 231 del rànquing de l'ATP i la seva millor posició va ser la 112 l'any passat. Critica el tracte que té l'Associació de Tennistes Professionals (ATP) amb els jugadors, però també als polítics i al seu país, l'Argentina. El mes de setembre passat va denunciar a la  policia andorrana que li havien piratejat el compte personal de la xarxa social Instagram. L'any 2015 va denunciar una  trama de compra de partits en tornejos Challenger i Future. Resideix a Andorra des del mes de desembre del 2018.

Trungelliti en declaracions al diari 'La Vanguardia' assegura que els problemes al seu país, l'Argentina, vindran després de la pandèmia amb el tema econòmic "perquè no tenen infraestructures ni hi ha l'ajuda del Govern. A més a més, estan treient els presoners de les presons i amb ells lliures i la gent que està passant gana serà encara un país més insegur". El jugador recorda que a banda del coronavirus en el seu país hi ha el dengue "que és un virus més complicat que la Covid. Estan amb dues pandèmies al mateix temps".

Destaca la seguretat que hi ha a Andorra "perquè sembla que visquis en una bombolla i s'està molt tranquil". Assegura que no té ganes de tornar a l'Argentina "perque allà no hi ha responsabilitat col·lectiva. És una selva". Viu el confinament intentant no perdre la forma fent ioga i caminant. No creu que les competicions tornin fins a l'Open d'Austràlia que es disputarà el gener del 2021.

El tenista sempre s'ha mostrat molt crític amb els organismes rectors del seu esport. "Són penosos" i considera que "és un sistema fluix". El futur d'ell i de la resta de professionals és incert. "Els tennistes professionals no tenim un sou fix i ara no tenim cap possibilitat de guanyar diners en els tornejos. Ara em manté la meva dona".

Qualifica la societat de "força irresponsable" i critica els dirigents polítics "per la quantitat de diners que han robat en el món. Són els primers que haurien de donar exemple i en molts països això no està passant. Al final tot ho acabarà pagant la classe mitja i la baixa".

 

Comentaris

Trending