Els propietaris de béns immobles asseguren que ‘la trampa del fill’ “és anecdòtica”

El president de l’APBI, Toni Bea, diu que no s’han trobat en cap d’aquests casos i lamenta que el nom “està orientat a demonitzar-nos”

Pisos a Andorra la Vella.
Pisos a Andorra la Vella. Toni Solanelles

L’Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI) assegura que no s’han trobat cap cas de què la Coordinadora Habitatge Digne, la ‘trampa del fill, és a dir voler recuperar un pis que està llogat perquè es necessita per als familiars de primer grau. Critiquen que el nom “està orientat a demonitzar-nos” i afegeixen que “la casuística associada aquest fet és anecdòtica”.

La Coordinadora Habitatge Digne assegura que, els grans tenidors, són els que més fan servir aquesta estratègia per recuperar un pis que està llogat al·legant que el necessiten per al seu fill i, d’aquesta manera poder rescindir el contracte i tornar-lo a posar al mercat de lloguer a un preu més elevat. El president de l’APBI, Toni Bea, en declaracions a l’Altaveu, exposa que “no ens hem trobat cap cas d’aquesta naturalesa i sempre hem dit que dins de l’associació, la gran majoria, per no dir tots els propietaris que hi són, som gent respectuosa i que compleix la llei”.

Edificis de pisos a Andorra la Vella.

Relacionat

Dos sancions a propietaris que han fet servir la “trampa del fill” per recuperar un pis des del 2020

L’entitat critica que el nom de ‘la trampa del fill’ “està orientat a demonitzar al propietari”. En aquest sentit, remarca que “la casuística associada a aquesta fet és anecdòtica”. Lamenta que, sovint, només es parli d’incompliments per part dels tenidors, “però mai per part dels llogaters”. Considera que la intervenció del sector per part del Govern “no és cap bona notícia i fa massa que dura”. Uns resultats, diu, “són molt negatius pel sector” i posa en relleu que “no es posin mesures per corregir els abusos que cometen, malauradament, alguns llogaters”.

La ministra de Presidència, Economia, Habitatge i Treball, Conxita Marsol, anunciava el dia que es presentava el pla de xoc en matèria d’habitatges que es treballaria per endurir les multes per als qui incompleixin la llei sobre ‘la trampa del fill’ perquè considerava que les actuals són irrisòries i als infractors els hi val la pena pagar. Sobre això, Bea pensa que el que cal “és incentivar, facilitar, estimular, però en cap cas, sancionar”. En aquest sentit, es pregunta si “realment el Govern vol que el privat inverteixi en habitatges de lloguer quan el que està fent és castigar i sancionar?”.

Marsol, donant explicacions durant la roda de premsa.

Relacionat

Marsol avança un fort enduriment de les multes per combatre la ‘trampa del fill’

Des de l’APBI s’insisteix a criticar la manca de planificació amb mesures “de forma improvisada” i, per tant, es genera inseguretat jurídica. Al mateix temps, s’ha tornat a alertar que la cessió temporal obligatòria dels pisos buits que durant tres anys no hagin tingut cap mena de consum “és inconstitucional”.

Comentaris (14)

Trending