Una esllavissada a Anyós obliga a tallar la carretera i ha generat cues per baixar des d’Ordino

Des d’abans de les 6 de la matinada s’ha hagut de tancar la CS-335 pel despreniment que ha ‘trencat’ la via i cal passar pel centre de la Massana, situació que durant un parell d’hores ha generat un notable col·lapse

Zona on hi ha hagut l'esllavissada.
Zona on hi ha hagut l'esllavissada. COMÚ DE LA MASSANA

La carretera a Anyós ’s’ha trencat’ i aquest fet ha obligat a tallar la via. El tancament de la CG-3 s’ha decretat abans de les 6 de la matinada i tot el trànsit ha de passar pel centre de la Massana, amb la qual cosa l’increment de volum de vehicles ha dificultat la baixada, ja sempre prou complicades, de vehicles des d’Ordino cap al centre del país. El despreniment no ha causat cap dany personal ni ha enganxat cap vehicle.

El tram de carretera que s’ha desprès és el que dona accés a les urbanitzacions El Bosquet i El Cortalet. És un vial paral·lel que va d’Anyós a l’Aldosa i cap amunt. La causa del trencament de la via, segons les fonts consultades, és que el voladís de formigó que ha baixat no tenia, aparentment, prou suport de ferro i els pilars estaven fets de pedra, sense formigó. I, aparentment, la pressió de tants camions i de tant trànsit en tants anys, han fet que acabés cedint algun dels pilars i hagi baixat el voladís. L’esllavissada en sí hauria estat a la penya.

WhatsApp Image 2024 04 19 at 09.01.13 (1)
Cua al creuament cap a l'Aldosa de la Massana.

Malgrat que passa un cotxe, s’haurà de sanejar tot el vial. Haurà de ser el comú qui assumeixi les tasques de reparació en tractar-se d’una carretera secundària. Hores d’ara, segons les fonts, més enllà que hi hagi agents de circulació garantint que si algun veí ha de passar per la zona ho faci amb precaució, ja hi ha tècnics que estan avaluant la situació i com es pot reparar.

La cònsol major de la Massana, Eva Sansa, ha reconegut a Ràdio Nacional d’Andorra (RNA) que malgrat que s’està treballant des que s’ha tingut coneixement de la situació, la rehabilitació de la carretera i del trànsit va per llarg. Els veïns de les urbanitzacions que hi ha a la zona poden usar el carril que queda hàbil però cal anar amb cura i seguint les instruccions dels tècnics o els agents de circulació.

WhatsApp Image 2024 04 19 at 09.03.09 (1) (1)
Treballs en el punt del despreniment.

A ningú no escapa que aquesta carretera ha hagut d’assumir els darrers temps molts vehicles de gran tonatge producte de les diverses urbanitzacions i promocions immobiliàries que s’han anat fent els últims anys. Per tant, caldrà estudiar molt bé no només la restitució d’aquell punt sinó de tota la carretera i, potser fins i tot, si caldrà limitar l’accés de segons quins vehicles o, com a mínim, restringir el número de camions que hi passen.


 

Comentaris (37)

Trending