Canillo dubta de “l’eficàcia” de les mesures per limitar o eliminar apartaments turístics

Alcobé recorda la “funció turística important” d’aquests allotjaments, es mostra d’acord amb regular-los millor i “guanyar qualitat” però veu complex que l’acció del Govern serveixi per fer-los entrar al mercat de lloguer residencial

Imatge general del poble de Canillo.
Imatge general del poble de Canillo.

El cònsol de Canillo, Jordi Alcobé, no acaba de veure clar que les mesures anunciades pel Govern per limitar o eliminar habitatges d’ús turístic i reconduir-los al mercat de lloguer residencial siguin “eficaces”. Alcobé recorda que els habitatges d’ús turístic (HUTs) “tenen un funció turística important” i que eliminar-los del mercat “té conseqüències pel mateix negoci però també pel negoci turístic de les estacions d’esquí, que també s’alimenten d’aquests apartaments”.

El cònsol de Canillo es va assabentar “pels mitjans i perquè el ministre Torres em va trucar personalment per informar-me” de les mesures que preveu el Govern, en matèria turística, per mirar de contribuir a posar solució a la crisi dels lloguers. De moment es mostra una mica a l’expectativa perquè “no sabem encara quants apartaments estan afectats a la parròquia”, però reconeix que tenen “dubtes sobre la seva eficàcia”.

Alcobé recorda que Canillo i Encamp acullen el 95% dels habitatges d’ús turístic que té el país i que quasi tots estan concentrats “de Ransol cap amunt: Ransol, el Tarter, Incles, Soldeu i el Pas de la Casa”. Malgrat que comparteix la necessitat que “s’han de regular millor, s’han de limitar com s’ha fet fins ara, no se’n poden fer de nous i hem de guanyar molta qualitat”, exposa que caldrà esperar per veure com quedarà finalment la regulació.

Des del seu punt de vista és “complex” que aquest tipus d’allotjaments es puguin reconduir cap a apartaments residencials “segons a quina zona estiguin”. De fet, Alcobé apunta que és “complex” que la gent d’Andorra la Vella o Sant Julià que treballen a la Massana puguin anar a veure Soldeu o al Pas de la Casa. “És molt complex i això és una cosa territorial”. Per tant, considera que “la bondat de la mesura sobre el paper no vol dir que tingui l’eficàcia que se li presumeix a nivell pràctic”.

Comentaris (26)

Trending