Pas alternatiu amb semàfors entre Anyós i l’Aldosa durant tres setmanes a causa de l’esllavissada

Els veïns del Bosquet i el Cortalet disposaran d’una zona d’aparcament durant les hores en què s’hagi de tancar l’accés rodat a les urbanitzacions per portar a terme les obres de reparació de la via on hi ha hagut el despreniment

La senyalització semafòrica ja ha entrat en servei.
La senyalització semafòrica ja ha entrat en servei. COMÚ DE LA MASSANA

El trànsit a la carretera entre Anyós i l’Aldosa s’ha restablert aquesta tarda (19.30 hores) amb pas alternatiu regulat per semàfors després que s’hagi netejat l’esllavissada. Aquesta mesura es preveu que duri unes tres setmanes, les necessàries per fer les obres necessàries per restablir el tram de vial annex que aquesta matinada s’ha esfondrat producte d’una esllavissada a la penya. Mentrestant, els veïns del Bosquet i el Cortalet disposaran d’una zona d’aparcament durant les hores en què s’hagi de tancar l’accés rodat a les urbanitzacions per portar a terme les obres de reparació.

La circulació entre l’Aldosa i Anyós (CS-335) amb pas altern es permet des d'aquesta tarda una vegada s’han acabat els treballs per assegurar la zona on hi ha hagut el despreniment. S’han accelerat els treballs de treta de terra i posterior estabilització de la zona afectada per l'esllavissada per poder restablir el trànsit tan ràpid com fos possible. Cap a quarts de sis del matí s’ha enfonsat un tram d’uns 30 metres del carrer d’entrada a les urbanitzacions. Poc després de l’esllavissada ja s’ha començat a retirar la pedra i la runa, una operació que s’ha agilitzat al màxim. Amb tot, tot el trànsit s’ha hagut de desviar cap a la carretera CG-3, passant pel centre de la Massana, i això ha comportat notables retencions fins les 10 del matí.

Zona on hi ha hagut l'esllavissada.

Relacionat

Una esllavissada a Anyós obliga a tallar la carretera i ha generat cues per baixar des d’Ordino

Al punt del migdia, en la zona de l’esllavissada, s’ha fet caure el tram inestable de la zona enfonsada. En aquests moments s’està preparant la zona per procedir a la instal·lació de micropilotatges que permetin aixecar els murs o ancoratges necessaris per sostenir de nou el tram que ha caigut i refer-lo. Els treballs requeriran talls puntuals a l’accés a les urbanitzacions. 

Per aquest motiu, i tal i com ja ha explicat l’Altaveu, s’habilitarà un pàrquing en un prat, a peu de carretera, perquè els veïns hi puguin estacionar durant la franja horària en què estigui tancat l’accés. El pas per a vianants es mantindrà obert en tot moment. Però l’accés a les urbanitzacions es tancarà al trànsit rodat durant les següents franges: del 24 d’abril al 3 de maig, de 2/4 de 10 del matí a les 7 de la tarda. I el dissabte 27 d’abril hi haurà un tall des de les 9 del matí a les 2 de la tarda.

Vehicles de policia i bombers controlant l'accés a la zona afectada.

Relacionat

Indignació de veïns d’Anyós i l’Aldosa pel tragí constant de camions que han hagut de suportar

Protecció Civil ha estat al capdavant del dispositiu per gestionar la situació juntament amb el COEX, policia, bombers i servei de circulació de la Massana. Els cònsols de la parròquia, Eva Sansa i Roger Fité, s’han desplaçat també a la zona per establir el pla d’actuacions amb l’equip d’enginyers i tècnics. Sansa i Fité, que han agraït la implicació dels diferents serveis que han participat en l’operatiu, han assegurat que no se saben els motius reals i exactes de l’esllavissada.

Amb tot, la cònsol major ha remarcat que el despreniment ha tingut lloc en un punt on hi havia penya, amb més possibilitats d’inestabilitat durant èpoques de canvi de temperatura. Diferents veïns han recordat, lamentant-ho, que des de fa molt temps hi ha un volum de vehicles de gran tonatge circulant per la carretera secundària per participar en la construcció d’habitatges i promocions immobiliàries. Sia com vulgui, i mentre no s’aclareix del tot la causa de l’esllavissada, es preveu que les obres estiguin enllestides en un màxim de tres setmanes.


 

Comentaris

Trending