Petició de quatre anys de presó ferma per al jove que va atracar una gasolinera a Encamp

La fiscalia també sol·licita que s’expulsi l’empresonat des de fa poc més de dotze mesos durant quinze anys si no vol que la reclusió s’allargui fins al 2030

Una de les imatges difosa per la policia al seu dia.
Una de les imatges difosa per la policia al seu dia. POLICIA ANDORRA

La fiscalia sol·licita set anys de presó per al jove que fa poc més d’un any va robar, ganivet en mà, en una gasolinera d’Encamp. Quatre dels anys serien ferms, i els altres tres substituïbles per una expulsió de quinze anys. Si no hi estigués d’acord, doncs, la reclusió s’allargaria fins al 2030. Aquesta és la petició que recull la qualificació provisional elaborada pel ministeri públic. Per ara, encara no hi ha data per al judici. 

L’atracament va tenir lloc el 3 de març de l’any passat en una gasolinera al nou vial d’Encamp, molt a prop d’un vivia el jove, llavors de 21 anys i amb diversos trastorns producte de les seves addiccions. De fet, aquests seran alguns elements que intentarà usar la defensa per mirar de rebaixar la petició de pena. Perquè els fets aparentment són clars. Suposadament el jove tenia necessitat de diners per comprar droga i no va tenir cap altra idea que agafar un ganivet de la cuina de casa seva de notables dimensions i enfilar-se uns quants metres fins arribar a l’estació de servei i amenaçar el dependent de la botiga exigint-li diners.

Un vehicle policial davant la gasolinera atracada divendres.

Relacionat

Ingressa a la presó el jove que va atracar a la gasolinera d’Encamp

Se’n va endur 500 euros que en part va usar per comprar vodka i marihuana. La compra la va fer poc després dels fets, que van obligar a activar una ‘operació gàbia’ que no va donar resultat fins vuit hores més tard quan es va difondre la imatge de l’atracador i el seu propi entorn el va reconèixer i va buscar la via per fer saber a les autoritats qui era l’autor del robatori violent. El jove feia com a molt sis anys que està establert al país i no hi està gens arrelat.

Gasolinera atracada el 3 de març.

Relacionat

L’atracador de la gasolinera va anar a comprar vodka i marihuana només consumar l’assalt

De fet, una de les dèries de l’ara empresonat havia estat aconseguir els recursos necessaris per poder marxar del país. D’aquí que l’expulsió sol·licitada pel ministeri fiscal no semblaria un mal major. La defensa mirarà d’aconseguir aparentment, segons fonts judicials, que es tinguin en compte els trastorns i les addiccions i la part ferma que li quedi per complir una vegada es dicti la sentència es pugui complir en el mòdul de salut mental del centre penitenciari. 

Comentaris (2)

Trending