La FAF no descarta que l’Andorra-Irlanda pugui finalment disputar-se al Nacional

El govern de Dublín ha tret Andorra de la llista de territoris que obligaven a una quarantena de 14 dies com a mesura contra la Covid i la federació mira ara si és possible tornar a canviar l’escenari del duel, que s’havia traslladat al Johan Cruyff

La millora de la situació sanitària a Andorra comença a comportar que tercers països eliminin les restriccions als viatgers provinents de Principat. És el cas d’Irlanda. Aquest dissabte, s’ha anunciat que ja no caldrà fer quarantena en arribar a l’illa britànica. Ho fa tot just uns dies després que la Federació de Futbol (FAF) anunciés que el duel contra el combinat d’aquell país, previst pel 3 de juny, es traslladava al Johan Cruyff, justament, per evitar que els jugadors verds haguessin de complir aquesta mesura. Ara, es mirarà si és possible revertir el canvi d’escenari.

Una de les mesures per intentar frenar l’expansió del coronavirus que aplica Irlanda és l’establiment d’una quarantena obligatòria de catorze dies, a fer en un hotel, per a totes aquelles persones que provinguin de països amb una elevada incidència de la pandèmia. Fins aquest dissabte, Andorra era un dels sis territoris europeus afectats per aquesta normativa. Això, però, ha canviat.

El govern irlandès va anunciar que el Principat, juntament amb Geòrgia, han estat enretirats d’aquesta relació, en la qual encara es mantenen Bèlgica, França, Luxemburg i Turquia. La mesura arriba, però, massa tard per a la FAF, que tot justs fa cinc dies va haver de canviar la planificació del primer dels dos amistosos previstos per al juny.

L'estadi Johan Cruyff serà l'escendari del partit.

Relacionat

El coronavirus obliga a canviar l’escenari de l’Andorra-Irlanda

En aquest partit, Irlanda, inicialment, havia de visitar l’Estadi Nacional. El problema era que, llavors, els jugadors del combinat britànic haurien d’haver fet quarantena per tornar al seu país. Vista aquesta situació, es va optar per canviar l’escenari del duel. Es va traslladar al Johan Cruyff, l’estadi principal de la ciutat esportiva de l’FC Barcelona, a Sant Joan Despí. D’aquesta forma s’aprofitava que Espanya estava fora dels Estats considerats de risc pel govern irlandès.

Ara, queden onze dies per al partit que, cal recordar, podria suposar el retorn d’Ildefons Lima a la selecció andorrana. Fonts de la FAF van indicar que la decisió s’havia pres ja perquè endarrerir-la hagués posat en risc la preparació de la logística que comporta un duel d’aquestes característiques.

Consultades aquest diumenge al matí, havien apuntat que difícilment es podrà ara fer marxa enrere i retornar el duel al seu escenari original. Tot i això, un cop conegut l’aixecament de la quarantena, s’ha optat per mirar si és factible un altre canvi. Si fos així, es prefereix poder disputar el duel al Nacional, una decisió que s’ha d’acabar d’avaluar en les pròximes hores o dies.

Etiquetes

Comentaris

Trending